Hälsa

“Little Miss Sunshine”-skådespelaren Abigail Breslin om varför hon inte anmälde våldtäktsmannen

Abigail Breslin är en uttalad talesperson för personer som har utsatts för sexuella övergrepp. På Instagram kommenterade en person “Anmälda våldtäkter är de enda som räknas”, vilket fick Abigail att reagera. Nu berättar skådespelaren öppet om varför hon själv inte anmälde personen som våldtog henne. 

Foto: REX & Instagram/@abbienormal9
Källa: Marie Claire

Vi känner igen den amerikanska skådespelaren Abigail Breslin som huvudkaraktären Olive i filmen “Little Miss Sunshine” från 2006. Idag kämpar skådespelaren för personer som utsatts för sexuella övergrepp. Under gårdagen delade hon en bild på hur få våldtäktsmän som döms i USA, vilket bland annat magasinet Marie Claire har lyft.

#knowthefacts.

Ett inlägg delat av Abigail Breslin (@abbienormal9)

I kommentarsfältet skrev någon att “anmälda våldtäkter är de enda som räknas”. Kommentaren fick Abigail Breslin att reagera och berätta sin historia om varför hon inte anmälde övergreppet som hon utsattes för.

I ett Instagraminlägg skriver hon vilka tre anledningar som ligger bakom att hon inte anmälde brottet. “Först och främst var jag i fullständig chock och total förnekelse. Jag ville inte se mig själv som ett ‘offer’, så jag var tyst om det och låtsades som att det inte hade hänt. För det andra var jag i ett förhållande med våldtäktsmannen och var rädd för att jag inte skulle bli trodd. Om fallet inte skulle leda någonstans var jag rädd att han ändå skulle få reda på det och skada mig ännu mer. För det tredje visste jag hur dåligt mina vänner och min familj skulle må när de fick reda på det, och jag ville inte utsätta dem för det.” skriver Abigail på Instagram.

*trigger warning⚠️*

Ett inlägg delat av Abigail Breslin (@abbienormal9)

För ett och ett halvt år sedan fick Abigail diagnosen posttraumatiskt stressyndrom. Hon skriver att hon mår bättre idag men att övergreppet fortsätter att påverka hennes liv. Hon får tillbakablickar, drömmer mardrömmar och hoppar till vid oväntad beröring. “Att säga att endast anmälda våldtäkter räknas bidrar till tron om att överlevare från oanmälda våldtäkter inte betyder någonting. Det är orättvist, osant och ohjälpsamt.” skriver hon i bildinlägget. Hon avslutar sitt öppna inlägg med slutsatsen att alla våldtäkter räknas. Vi instämmer.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!