Hälsa

Lyxig och krämig varm choklad med cashewnötsmör

Hösten är säsongen för mys och varma drycker. Hanna Göransson tipsar om en god och krämig variant av varm choklad med cashewnötsmör. Här är hennes recept:
 

Ingredienser

( 1-4 portioner)

2 dl fet kokosmjölk
2 dl vatten
2 msk cashewnötsmör
1 msk agave sirap, mer eller mindre efter behag
1 nypa flingsalt
1 nypa chiliflingor, kan uteslutas
1 msk proteinpulver, (Hanna använder hampaprotein med vaniljsmak) – kan uteslutas
3 msk kakaopulver, gärna rå kakao
2 urkärnade dadlar

Topping

Riven choklad
Kakaopulver
Chiliflingor
Kokosgrädde*

Gör så här

Rör ihop kokosmjölk, vatten och kakao i en kastrull på medelvärme tills kakaopulvret har löst upp sig och vätskan blivit så varm som du vill ha den. Ha sedan i kokosmjölk – och kakaoblandningen i en mixer med resterande ingredienser och mixa tills du har en slät och krämig chokladdryck. Om du vill kan du även använda stavmixer direkt i kastrullen. Toppa eventuellt med riven choklad, chiliflingor och kakaopulver, det ger en extra lyxig känsla men det gör inget om du skippar det.

Fri från

Denna varma choklad är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och kan göras utan nötter genom att t.ex använda solroskärnesmör istället för cashewnötsmör.

Foto: Hanna Göransson 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!