Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Du som jobbar på kontor har säkert upplevt att både ryggen och axlarna blir trötta

Hälsa

3 enkla skrivbordsknep som ger dig bättre hållning och mindre huvudvärk

Du som jobbar på kontor har säkert upplevt att både ryggen och axlarna blir trötta och spända av många timmar framför datorn – något som på sikt också påverkar din hållning. En stolt hållning är inte bara snyggt utan även ett kvitto på att kroppens muskler är avslappnade och i balans. Följ vår enkla 3-stegsguide till hur du förbättrar din hållning vid skrivbordet. Din kropp kommer att jubla!

Foto: Suits (Netflix)
Källa: Purewow.com

Nästa gång du kommer till kontoret, stäm av de här tre punkterna innan du sätter dig vid datorn:

Steg 1. Skrivbordsstolens höjd

Ställ in stolen så att dina armbågar är i 90 graders vinkel när du skriver på tangentbordet. Om skrivbordsstolen är för hög i relation till bordet så kommer du att behöva dra upp axlarna vilket ger spända och förkortade muskler i övre delen av ryggen och runt axlar och nacke.

 

Steg 2. Din benposition

När stolen är inställd, sätt dig ner och sätt i fötterna i marken så att dina axlar är linjerade med höfterna – vilket betyder inga korsade ben! Om du är van att alltid slänga det ena benet över det andra så kan det här kännas väldigt ovant i början, men tänk på att en rak ryggrad gör hela kroppen gladare (och ger en mycket bättre hållning).

 

Steg 3. Var riktar du blicken 

Fundera över var du fäster blicken medan du jobbar. Om du ständigt sitter hukad över din laptop så är det hög tid att du investerar i en upphöjd datorställning eller en större skärm som du kopplar till din laptop. På så sätt kan du fokusera blicken rakt framåt och undviker att böja ner huvudet och att spänna axlarna (något som både  ger ryggvärk och försämrar hållningen). Prata ihop dig med dina kollegor och ta upp frågan med er chef!

 

Läs mer: Så många steg ska du gå om dagen enligt ny forskning (det är inte 10 000!)

 

Bonustipset: Stretcha!

När du känner att kroppen börjar sjunka ner i stolen, sätt dig upp rakt och placera din vänstra hand på höger sida om huvudet för att lugnt och kontrollerat dra vänster öra ner mot vänster axel. Håll stretchen i 30 sekunder och byt sedan sida. Upprepa två gånger per dag för att släppa på spänningar i nacke och rygg.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger