Hälsa

Mustig vegetarisk köttfärsås med champinjoner – för dig som inte vill använda vegofärs

Du kan fortsätta laga din mustiga bolognese trots att du har bestämt dig för att äta mer vegetariskt. I det här receptet på den populära vardagsrätten byts köttfärsen mot bland annat morötter, selleri och champinjoner (toppen för dig som inte är så förtjust i vegofärs). Lättlagat, gott och näringsrikt – precis som den perfekta middagsmaten ska vara! 

Foto: vegetariskmatrecept.se

Tillhör du också skaran som gärna lagar köttfärssås till middag? Testa att variera ditt vanliga recept med den här smakrika vegetariska varianten!

Receptet är framtaget av Lisa och Erik som driver vegetariskmatrecept.se, en portal för vegetarisk och vegansk mat. Servera med din favoritpasta (testa gärna bönpasta för extra bra näringsinnehåll) eller till exempel quinoa och mathavre.

Mustig vegetarisk köttfärssås 

Ingredienser
1 dl valnötter
2 gula lökar
1 selleristjälk
1 morot
1 finhackad chili
3 finhackade vitlöksklyftor
2 stjälkar timjan
2 stjälkar oregano
1 lagerblad
1 msk tomatpuré
1 msk äppelcidervinäger
1 burk krossade tomater
300 g champinjoner
Salt och peppar
Parmesan, uteslut om du vill göra rätten vegansk

Gör så här
1. Börja med att rosta valnötterna i en torr panna tills det fått lite färg.

2. Medan valnötterna rostar finhackar du löken, sellerin, moroten, chilin och vitlöken.

3. Stek löken, sellerin och moroten i en gryta med lite rapsolja tills de fått färg.

4. Häll sedan i chilin, vitlöken, timjanen och oreganon.

5. Låt de steka några sekunder ha sedan i lagerbladet och tomatpurén. Låt tomatpurén få fin färg innan du har i äppelcidervinäger. Rör runt i botten på grytan med en träslev för att skrapa fram det goda.

6. Häll sedan i de krossade tomaterna och låt puttra i cirka 20 minuter. Under tiden kokar du upp pasta samt steker champinjonerna.
Smaka av med salt och peppar. Servera med en rejäl dos parmesan eller vegansk ost.

Recept: Vegetariskmatrecept.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!