Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Foto: Instagram/@8thandlake Foodjunkie.metromode.se Pizzabotten på blomkål, ägg och

Hälsa

Recept: Så enkelt gör du blomkålspizzabotten – plus 3 tips på fräscha pizzatoppings!

Recept: Så enkelt gör du blomkålspizzabotten – plus 3 tips på fräscha pizzatoppings!
3 Se Bildspelet
http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/f7/f703ca4be72187b04ef25064ea69064e_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3NjoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTcvMDYvYmxvbWthbHNwaXp6YV8yLmpwZyI7czo1OiJtYXhfdyI7aTo5ODA7czo1OiJtYXhfaCI7aTowO3M6NDoiY3JvcCI7YjowO3M6OToiY3JvcF9hcmdzIjthOjA6e31zOjc6InF1YWxpdHkiO2k6ODU7czo3OiJzaGFycGVuIjtiOjA7fQ%3D%3D

Blomkålspizza med pesto, ricotta och rädisor

Ingredienser
1 näve rucola
Några myntastjälkar
Ricottaost
Skivade rädisor
1 näve hackade mandlar
1 dl ångade ärter
Chiliflakes
Havssalt

Grön pesto
7 dl gröna blad (tex rucola, spenat eller basilika)
1 näve valnötter
3 msk olivolja
1 msk näringsjäst
Citronjuice
Havssalt

Gör så här
1. Mixa alla pestoingredienser till en krämig konsistens. Smaka av med salt och citronjuice.

2. Fördela pesto över pizzabotten. Toppa med rucola, mynta, skivade rädisor, hackade mandlar, ricotta och ärter. Ringla över olivolja, chiliflakes och en nypa havssalt.

Recept: Marie Reginato

Foto: Instagram/@8thandlake

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/46/46cb920cfc3c47c29f842c51f0785502_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3NjoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTcvMDYvYmxvbWthbHNwaXp6YV8zLmpwZyI7czo1OiJtYXhfdyI7aTo5ODA7czo1OiJtYXhfaCI7aTowO3M6NDoiY3JvcCI7YjowO3M6OToiY3JvcF9hcmdzIjthOjA6e31zOjc6InF1YWxpdHkiO2k6ODU7czo3OiJzaGFycGVuIjtiOjA7fQ%3D%3D

Blomkålspizza med tomatsås

Ingredienser
Tomatsås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 burk hela tomater
Oregano, timjan och lagerblad efter smak
Salt och peppar

Till servering
Riven smakrik ost
Fetaost
Brysselkål
Oliver
Olivolja
Havssalt

Gör så här
1. Börja med tomatsåsen: Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs hacket mjukt och glansigt i olja. Tillsätt tomater och kryddor. Låt puttra några minuter. Kör såsen i mixer och smaka av med salt och peppar.

2. Fördela tomatsåsen och sen är det bara att toppa med vad du själv önskar, till exempel riven ost, smulad fetaost, brysselkål, oliver och lite olivolja plus salt är ett hett tips! Grädda i ugnen i ytterligare 15 minuter på 175 grader.

Recept: Edita Renlund

Foto: Foodjunkie.metromode.se

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/cb/cbd52d24b361759bb97d46a8da8a3757_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3NjoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTcvMDYvYmxvbWthbHNwaXp6YV8xLmpwZyI7czo1OiJtYXhfdyI7aTo5ODA7czo1OiJtYXhfaCI7aTowO3M6NDoiY3JvcCI7YjowO3M6OToiY3JvcF9hcmdzIjthOjA6e31zOjc6InF1YWxpdHkiO2k6ODU7czo3OiJzaGFycGVuIjtiOjA7fQ%3D%3D

Blomkålspizza med sötpotatismos och avokado

Ingredienser
2 medelstora sötpotatisar, skurna i 5-centimeterskuber
2 msk kokosolja
1⁄2 tsk havssalt 
5 dl ruccola
1 mogen avokado, tunt skivad
2 tsk balsamvinäger
2 msk riven parmesan, pecorino eller vegansk ost

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sötpotatisen på en ugnsplåt, häll över kokosoljan och havssaltet. Rosa i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.

2. Mixa sötpotatisen till en puré. Fördela purén med en sked över pizzabotten. Värm upp pizzan snabbt i ugnen.

3. Toppa den varma pizzan med ruccola, ost och avokadoskivor. Ringla över balsamvinäger och havssalt.

Recept: Candice Kumai

Foto: Instagram/@8thandlake & Foodjunkie.metromode.se

Pizzabotten på blomkål, ägg och ost är ett nyttigt, mättande och gott alternativ till den vetemjölsbaserade pizzadegen. Vi gillar att toppa vår pizza med klassisk tomatsås – men varför inte krydda till det hela med nya favoriter som sötpotatispuré och avokadoskivor? Ja tack!

Steg 1: Pizzabotten på blomkål

Ingredienser
1 mediumstort blomkålshuvud
1 dl riven ost (till exempel hälften mozzarella/hälften parmesan)
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor

Gör så här
1. Dela upp blomkålen i mindre buketter.
2. Kör buketterna tillsammans med vitlöksklyftorna i matberedaren/mixern tills du får en degliknande konsistens.
3. Häll ner den rivna osten och ägget och mixa igen.
4. Platta ut den färdiga degen på en pizzasten eller på en plåt med bakplåtspapper.
5. Förgrädda pizzabotten på 225 grader i ca 10 minuter tills den blir gyllenbrun.

Steg 2: Pizzatopping
Kolla in bildspelet för 3 tips på de godaste smakkombinationerna.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind