Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Just nu vill vi helst bara äta mat och bakverk som påminner oss om julen. Men

Hälsa

Saffransplättar som får oss att längta ännu mer till jul – klara på 10 minuter!

Just nu vill vi helst bara äta mat och bakverk som påminner oss om julen. Men istället för att sluka tre lussekatter till lunch väljer vi Edita ”Foodjunkie” Renlunds ljuvliga saffransplättar. Här hittar du det enkla och nyttiga receptet!

Foto: Foodjunkie.metromode.se

”Går det att förstå hur god lunch jag åt idag?” Så inleder Foodjunkie-Edita det här blogginlägget med saffransplättarna, som är lika enkla att sno ihop som mumsiga att äta. Du som brukar göra bananpannkakor får här en julig variant som blir extra proteinrika och mättande tack vare keso och havregryn.

Gör så här:
Mixa (i blender eller med stavmixer) 2 bananer, 2 ägg, 4 msk havregryn, 2 msk keso och saffran efter smak (Edita tog 0,3 gram). Stek sedan plättarna (i valfri storlek) i kokosolja.

Toppa gärna med torrostade mandlar, granatäpple, physalis och en klick vaniljkvarg.

Du hittar fler recept på foodjunkie.metromode.se.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind