Home

Sveriges största inredningsbloggar listar sina drömköp till hemmet

Sveriges största inredningsbloggar listar sina drömköp till hemmet
5 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/10/Frida-Fahrman-favoriter.jpg

Frida Fahrman

Frida Fahrman
Frida Fahrman jobbar som Webb-Tv chef för Metro Mode och bloggar om mode och inredning på Mama.

1. Stor rund spegel
Jag har alltid drömt om en riktigt stor rundspegel att ha i köket. Den skulle släppa in mer ljus och ge ett fint djup till rummet. Spegeln står högt upp på önskelistan i år.

2. Doftljus & kudde
Nyligen lanserade jag själv en mini-serie av inredningsgrejer under eget namn i min webbshop, däribland både ett dofljus och kuddfodral. Jag kan inte få nog av doftljusen, den perfekta kombinationen och presenten om ni frågar mig.

3. Kruka
Jag är helt såld på blommor, andra köper skor medan jag samlar på krukor. Mitt kommande tillskott får gärna få bli en grön kruka från samarbetet mellan Äntligen Hemmas Hanna Wessman och DBKD.

4. Matta
Jag skulle verkligen vilja ha en både snygg- och mysig matta i sovrummet för att skapa en perfekt hotellrumskänsla. Nu lanserar nystartade svenska Layered nya mattor i ull och en sådan får gärna bli en del av mitt sovrum.

5. Sammetskudde
Jag är inte redo att hänge mig fullt ut till sammetstrenden. Hur snyggt det än är med en rejäl sammetslen pjäs till soffa. Men ett par fina sammetskuddar däremot skulle mer än gärna få flytta in både i sov- och vardagsrummet och garanterat tillföra något nytt till soffan.

https://metromode.se/files/2015/10/andrea-brodin-favoriter-kopia.jpg

Andrea Brodin

Andrea Brodin
Andrea Brodin ser ni ofta på morgonkvisten i rutan som Nyhetsmorgons inredningsexpert men kan även numera lägga till designer på sitt CV.

1. Har helt fallit för de här ljusstakarna från Orrefors. Bästa kombinationen av kristall och design. Framtida klassiker, väl värda sin investering.

2. Wow! Det här sidobordet från Royal Designs egen serie Decotique är helt klart det snyggaste på marknaden just nu. Musselblått och mässing, två av två rätt!

3. I höst är blått ett måste. Jag vill lägga vantarna på den här fina pläden i mörkblått från Jotex. Tjusig att ha hängande på soffan och skön att gosa in sig i – och prisvärd!

4. En bordslampa är aldrig fel, funkar ju att ha överallt. Den här snyggningen i grön marmor från Växjö Elektriska har alla rätt, den får gärna stå och glänsa ut i min bokhylla.

5. Nu är det dags att ta fram det tunga artilleriet av ljus. Det behövs nämligen mycket ljus i höstmörkret. Jag måste såklart tipsa om min egen design som dessutom doftar nytvättat.

https://metromode.se/files/2015/10/Amelia-Widell-favoriter.jpg

Amelia Widell

Amelia Widell
Amelia Widell är fotograf, stylist och grundare till sajten lovelylife. I höst debuterar hon med en egen designad kollektion soffor.

1. Tonelli gör nästan bara möbler i glas, något som jag personligen gillar väldigt mycket! Det här bordet skulle gärna få flytta in mellan mina soffor.

2. Finns det något bättre än stora middagar? Då måste man ju såklart få plats många kring bordet och det gör man vid danska Gubis fina Moon Table.

3. Mönstrade mattor är helt rätt i höst! Den här mattan från Wallboe känns lyxig i sin djupa gröna färg och det marockanskt inspirerade mönstret. Skulle mer än gärna ha den hemma!

4. De franska bistrostolarna har vi ju sett ett bra tag nu. Men de här är verkligen en ny tvist då den kommer som fåtölj!
5. Den här lampan är en favorit som hänger fjäderlätt uppe i taket, perfekt ovanför soffan. Den tar mycket plats, men är ändå luftig.

https://metromode.se/files/2015/10/sanna-fischer-favoriter.jpg

Sanna Fischer

Sanna Fischer
Metro Modes homredaktör Sanna Fischer jobbar även som inredare och gör sin debut framför kameran i Metro Homes nya satsning: Petra & Sanna Stylar hem tillsammans med Ellos Home.

1. Den här vackra termosen ”Bernadotte” från George Jensen har jag suktat efter länge, den är högt ratad på min önskelistad just nu. Hur elegant att servera kaffe i?

2. Önskar att den här godingen lös i mitt sovrum. Lampan ”Atollo” är definitivt en höstfavorit, ett mjukt och varmt sken i höstrugget!

3. I höst ska jag investera i ett gäng nya badlakan, helst dessa handdukar från La Mienne. Skönare får man leta länge efter! Toppkvalité och dessutom ursnygga att ha framme hängandes i badrummet.

4. Jag vill slänga mitt skräp med stil! Den här papperskorgen från Svenskt Tenn vill jag ha under skrivbordet., så fint med svartmetall och gulddetaljer som glimmar till.

5. Det har varit svårt att stilla suget efter glasbordet ”Alanda” för B&B Italia, har suttit fastklistrad framför olika auktionssidor i höst. Det perfekta soffbordet enligt mig!

https://metromode.se/files/2015/10/Hanna-Wessman.jpg

Hanna Wessman

Hanna Wessman
Hanna Wessman ses frekvent i rutan som en av programledarna för Äntligen hemma. Men jobbar även som inredare och numera designer.

1. I vardagsrummet skulle jag gärna addera lite nya kuddar. Härliga linnekuddar från Tell Me More, ja tack. Gärna i mörka toner.

2. Den här hösten är det dags att byta ut alla mattor här hemma. De gamla får rullas ut på landet för att göra plats för nya. Just nu bultar mitt hjärta för den här snyggingen i 3D-mönster från Layered. Våra nya golvsmycken kommer bestå av en salig blandning av enfärgat och stormönstrat.

3. En klassiker från Artek får gärna ta plats över köksbordet. Den här har den där maskulint eleganta känslan jag är så oerhört svag för. Vore kanske inte dumt med två bredvid varandra.

4. Just nu drömmer jag om ett nytt lyxigt bäddset från Mille Notti till sovrummet. Ett med den klassiska randen för rätta hotellkänslan. I höst satsar jag på en roströd detalj som känns helt rätt. Inte för att jag inte redan sover som en stock på nätterna, men tror ändå det kan bli ännu lite bättre.

5. Jag tänder ljus året om men njuter extra mycket så här års när mysfaktorn stiger med 100 % av kontrasten mellan mörkret och den lilla lågan. Mässing i all ära men jag tänker bara på silver just nu.

Få koll på höstens senaste inredningstrender. Några av Sveriges största inredningsbloggar har gjort jobbet åt dig och valt ut sina fem höstfavoriter som garanterat lyfter hemmet.
 
 
Läs också:
Så fixar du snygg DIY-inredning av ditt gamla skräp
Hälsa på hemma hos Sofi Fahrman i södra Frankrike
Inspireras och sno stilen av denna mysiga lägenhet där gammalt möter nytt

Av: Petra Tungården

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!