Karriär

Metro Mode-bloggarnas bästa karriärtips: “Vi kvinnor kan ta oss hur långt som helst”

Metro Mode-bloggarnas bästa karriärtips: “Vi kvinnor kan ta oss hur långt som helst”
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/03/sararonne.jpg

Sara Rönne:

“Är du en influencer men jobbar inte med dina digitala kanaler på heltid? Det är definitivt något att ta med i ditt CV. Att vara en influencer visar på en mängd bra egenskaper; du har förmåga att leda och skapa engagemang, projektleda och hålla ut över tid och jobba målmedvetet och framgångsrikt. Jag blev snabbt en stor bloggare inom träning och hälsa för tio år sedan och det är fortfarande något som jag har med på mitt CV och som jag vet har varit en styrka i alla de roller jag haft under den tiden; inte minst för att det visar på att jag har en förståelse för det ‘nya’ medielandskapet.”

Sara Rönne är marknadschef för nya Holiday Club Åre och frilansande strateg inom digitala medier. Du hittar hennes blogg på traningsgladje.metromode.se.

https://metromode.se/files/2017/03/henriettafromholtz.jpg

Henrietta Fromholtz:

“Vi kvinnor kan ta oss hur långt som helst, bara vi trivs och mår bra i vår arbetsmiljö och roll. Jag har åkt på flera nitlotter i min karriär och jag kan lova att min utveckling stannade av när jag hamnade bredvid en snuskig chef som gjorde mig obekväm och på en PR-byrå där kollegorna var elaka och stötte ut mig. Det är omöjligt att utvecklas och ta sig framåt i sådana miljöer och därför kommer kulturen alltid vara prio ett för mig. Jag säger: Omge dig av människor som får jobbet att kännas som hemma. Var där du vågar vara modig, där du vågar fälla tårar och där du tillsammans med dina kollegor kan jubla vid succé. Då blir din framgång både enkel och fantastiskt rolig.”

Henrietta Fromholtz är PR-manager för Ivyrevel och du hittar hennes blogg på henrietta.metromode.se.

https://metromode.se/files/2017/03/linnherbertsson.jpg

Linn Herbertsson:

“Att veta sitt värde och att våga förhandla om det!

Det är mitt karriärstips, jag tycker ofta att kvinnor underskattar sig själva och sin kompetens. Efter flera års erfarenhet från bloggbranschen så har jag fått förhandla om mitt egna värde fler gånger än vad jag kan räkna till. Många gånger har jag haft människor som talat om för mig att min blogg och det jag gör inte är något ‘speciellt’ utan mest bara konstigt. Det är först de sista åren som jag har fått gehör och jag är glad att jag inte gav upp. Så förhandla alltid, om lön, arvoden och förmåner!”

Linn Herbertsson är entreprenör och bloggare, du hittar henne på linnherbertsson.metromode.se.

https://metromode.se/files/2017/03/tessmontgomery.jpg

Tess Montgomery:

“Mitt bästa karriärtips är att inte bry sig om vad någon annan tycker, jobba hårt, gå din egen väg och lär dig av dina misstag. 

Om jag kan ha en lyckad karriär som modell i över 15 år trots att jag bara är 165cm lång så är det bevis att alla kan alla nå sina drömmar. Det gäller bara att vara envis!”

Tess Montgomery jobbar som modell och bloggare, du hittar henne på tessm.metromode.se.

https://metromode.se/files/2017/03/elinjohansson.jpg

Elin Johansson:

“Mitt bästa tips är att skriva ner ditt största mål från första start – ett mål som känns orimligt och skrattretande. Dels för att konkurrensen till det orimliga målet oftast blir mindre och för att du har alla möjligheter i världen till att lyckas. Varför? För att du är ung, driven ochenvis – och tror man på sig själv så pass mycket så är det orimliga målet närmre än du tror.”

Elin Johansson är frisör, hårinspiratör och frisör, hår-inspiratör och du hittar hennes blogg på elin.metromode.se.

https://metromode.se/files/2017/03/idawarg.jpg

Ida Warg:

“Mina bästa karriärtips är att alltid satsa på något man själv tycker är kul att jobba med för det kommer i slutet generera pengar och man kommer bli lyckligast av det. Det andra är att omge sig med personer som har samma mål, visioner och driv och göra sig av med alla som trycker ner, bromsar och ger negativ energi.”

Ida Warg är entreprenör och du hittar hennes blogg på idawarg.metromode.se.

Att kvinnor ska ta plats på chefsposter, i styrelserum och få lika lön för lika arbete som män känns som självklarheter – men även om jämställdheten har kommit långt i Sverige jämfört med många andra länder så har vi fortfarande lång väg att gå. Ett steg i rätt riktning är att vi kvinnor håller ihop och peppar varandra till att göra stordåd. 

Vi bad några av våra Metro Mode-profiler att dela med sig av sina tips till andra kvinnor som vill göra karriär. I bildspelet hittar du deras erfarenheter, pepp och bästa karriärtips. Vi på Metro Mode hejar på dig och alla andra coola kvinnor – på internationella kvinnodagen den 8 mars och alla andra dagar året om!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!