Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Hur du väljer att spendera din helg är nyckeln till professionell framgång – det

Karriär

8 saker framgångsrika kvinnor gör på helgen – och som du kan ta efter direkt!

Hur du väljer att spendera din helg är nyckeln till professionell framgång – det menar framgångsrika författaren Laura Vanderkam som har skrivit en bok på temat: ”What the most successful people do on the weekend”. Här har vi samlat åtta av hennes bästa tips på vad du ska fylla din helg med för att vara så förberedd som möjligt när det blir måndag igen. 

framgangsrikakvinnor_815

Foto: The Intern (Warner Bros, 2015)
Källa: Veckansaffärer.se

 

1. Umgås med familj och vänner

Det finns inget bättre sätt att koppla av efter en stressig vecka och att fylla på med ny energi igen, än att prata, skratta och umgås med personer som står en riktigt nära.

 

2. Motionera

Ta tillvara på dagsljuset under de lediga dagarna; gå långpromenader, löpträna eller kör ett styrkepass utomhus.

 

3. Ägna dig åt din passion

Om du inte kan komma på någon hobby på rak arm, fundera över vad du brukade göra tidigare i livet – kanske kan du plocka upp det intresset igen? Det kan vara att måla, rida, baka, se på gamla klassiska filmer, sy eller bygga.

 

4. Res iväg 

Det måste inte handla om en weekendresa utomlands, det räcker att du kommer iväg hemifrån en sväng för att få lite nya intryck och perspektiv. Kanske har någon du känner ett fritidshus utanför stan som du kan låna över helgen? Miljöombyte är ett effektivt sätt att ladda om batterierna.

 

Läs mer: 3 saker framgångsrika kvinnor gör innan frukost

 

5. Koppla ned, gör en digital detox

Bestäm dig för att ha perioder under helgen då du lägger bort telefonen och andra skärmar – helt och hållet. Läs en bok, arbeta i trädgården (eller med växterna i lägenheten) och laga mat. Här är fler tips på saker du kan göra utan telefonen framför näsan.

 

6. Planera nästa vecka

Hur ser nästa veckas schema ut, vad ska ni äta till middag och vilka dagar ska du träna? Gör en snabb genomgång av kommande vecka och du ligger redan ett steg före till att skapa en effektiv och produktiv vecka!

 

7. Meditera 

Det finns olika sätt att meditera – och det måste inte innebära att du sitter stilla i lotusställning på yogamattan. Vår yogabloggare Josefine Bengtsson är beroende av shaking, en aktiv meditationsteknik som är ett kraftfullt sätt att hitta närvaro i stunden, stressa ner och väcka upp kroppen.. Testa den du med!

 

Läs mer: 4 saker framgångsrika kvinnor gör på lunchen

 

8. Undvik måsten

Den här punkten kan låta motsägelsefull med tanke på att vi just har gått igenom sju saker som du ska fylla din helg med. Men ”måsten” är de där sakerna som enbart känns som om de stjäl tid från det du egentligen vill göra under helgen (som att umgås med familjen och träna). Försök till exempel att hinna städa undan redan innan det blir lördag, så att du slipper börja helgen med att dammsuga.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind