Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Har du någon gång haft dåligt samvete för att du har en skrattattack vid

Karriär

Har du en bästis på jobbet? Då har du större chans att bli framgångsrik

Har du någon gång haft dåligt samvete för att du har en skrattattack vid kaffeautomaten istället för att skriva den där rapporten? Då kan du sluta med det bums. Ny forskning visar att din jobbästis är bra för din karriär.

jobb-bastis-puffFoto: REX

En studie gjord av Rutgers University undersökte hur relationerna såg ut på ett försäkringsbolag. De kom fram till att de som hade en jobbästis jobbade bättre och deras prestationer förbättrades.

Forskningen visade att de anställda på företaget fråga oftare de kollegor de hade en relation till utanför jobbet om råd. Om vännerna i fråga jobbade på olika avdelningar fick personerna bättre förståelse för företaget och delade information med varandra.

Även om det följer en hel del fördelar med att ha en jobbästis så finns det tyvärr en del nackdelar. Studien visade nämligen även att produktiviteten och effektiviteten försämrades hos dem som hade en jobbästis. Tyvärr var det inte bara positivt att ha en jobbästis, men de fördelarna av att han en jobbästis väger tyngre än nackdelarna (woho!) det menar i alla fall en professor på Harvard. Så nu kan vi med gott samvete skratta lite extra vid kaffeautomaten.

Källa: Mydomaine

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Man
Niklas Berglind