Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

"13 reasons why" är Netflix nya toppserie som handlar om en tonårstjej som tar livet

Man

5 viktiga anledningar till varför du måste se serien ”13 reasons why”

”13 reasons why” är Netflix nya toppserie som handlar om en tonårstjej som tar livet av sig under gymnasiet och man får följa hennes berättelse under 13 avsnitt. Moderedaktör Marcus Schuterman listar fem anledningar varför du borde se den.

Foto: Netflix

1. Serien visar hur mycket ord faktiskt betyder 

En inser hur mycket vikt som ligger bakom ord. Ord kan göra lika mycket skada som de kan värma någon och serien sätter det i perspektiv.

2. Serien tar upp nätmobbning 

Serien visar hur sociala medier negativt kan påverka våra liv och hur ont det kan göra att bli utsatt. En av de första scenerna i serien visar hur några bilder blir virala i skolan och hur det påverkar huvudkaraktären Hannah Baker.

3. Serien visar att inget är svart och vitt

Serien går in på djupet av varje karaktär och visar att inget bara är svart eller vitt. Skolans populäraste kille lever med övergrepp hemma och tjejen som alla andra vill vara kämpar med sin sexualitet. Man inser hur fel det är med fördomar eftersom man oftast inte har någon aning om hur det faktiskt är för någon annan.

4. Serien har ingen ålder

Mobbning och självmord är mörka teman men det är viktigt att vi inte vänder dem ryggen till. Med den moderna teknologin kommer moderna sätt att få utlopp för ilska och hat som tonåring. Det är viktigt att vi håller oss uppdaterade för att förstå hur man kan förebygga det.

5. New York Times bästsäljare

Serien är baserad på New York Times bästsäljaren ”Thirteen Reasons Why” som släpptes 2007 och skrevs av Jay Asher. Författare sa i en intervju med Coming Soon att han tycker att det är viktigt att vi inte vänder ryggen mot mobbning och självmord. Han menar att det är viktigt att möta det och ha en öppen dialog för att förebygga mobbning och självmord.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Makeup by Lina