Mode

DESIGNDUON ALTEWAI.SAOME TILLDELAS THE MAX FACTOR AWARD 2012

[bildspel]

Märket, Altewai.Saome, grundades bara för två år sedan 2009 men har, trots en otroligt kort period gjort stort intryck och skapat sig ett välkänt namn inom den svenska modescenen. Natalie Altewai och Randa Samone har ett annorlunda formspråk och har “den starka kvinnan” som ständig inspirationskälla. Det blandar olika stilar och design på ett eklektiskt sätt och gör mode till en konstform. The Max Factor Award är ett modepris etablerat av det globala make-upmärket Max Factor. Med priset vill Max Factor lyfta fram svenskt spjutspetsmode och stödja Sveriges mest progressiva designers så att landets ledande kreativa varumärken därigenom ges möjlighet att visa sina kollektioner under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm.

Juryns motivering lyder:

Med imponerande kreativ kraft och unik känsla för detaljer har duon Altewai.Saome efter endast två år på den svenska modescenen redan gjort ett bestående intryck med sitt
nyskapande formspråk – ett formspråk som uppmärksammas även på internationell nivå. På ett slående sätt skapar Natalia Altewai och Randa Saome genom ytterst angelägen design och via utsökta material en oövertäffad balans mellan innovation, estetisk perfektion och fullständig bärbarhet. Med “den starka kvinnan” som ständig inspiration tolkar de in framtiden i samtiden och fortsätter att överraska med en eklektisk mix av handbroderi, avantgardistiska detaljer och minimalistiska snitt. Årets Award-pristagare Altewai.Saome injicerar modevärlden med bejakande energi och banar väg för ett nytt förkroppsligande av mode som konstform.

Altewai.Saome visar sin nästa kollektion AW12 och öppnar upp hela Mercedes.Benz Fashion Week nu den 30 januari. De berättar att deras höst-kollektion är inspirerad av skuggspel och de skiftande sinnesstämningar som skapar en sammansatt personlig karaktär.

 

Tidigare designers som har vunnit det prestigefyllda priset är:

Ann-Sofie Back, 2011
Lovisa Burfitt, 2010
Diana Orving, 2009
Helena Hörstedt, 2008

 

Caroline Sandström

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!