Mode

ALTEWAI.SAOME F/W 12

[bildspel]

Igår, för åttonde året i rad, gick Mercedes Fashionweek av stapeln på Berns i Berzelli Park i Stockholm. Svenska skådespelerskan Noomi Rapace fick äran att öppna veckan med att klippa repet och därmed inviga veckan där över 30 svenska designers kommer att visa upp sina kollektioner för modesverige.

– Det känns fantastiskt roligt att Noomi Rapace inviger Mercedes-Benz Fashion Week.

Hon är en av våra största internationella stjärnor just nu och en trogen ambassadör för svenskt mode, säger Gunilla Grübb, projektansvarig för Association of Swedish Fashion Brands.

Designern duon från Malmö bakom uppmärksammande märket Altewai.Saome, Natalia Altewai och Randa Saome, var först ut efter att ha vunnit Max Factor Award. Duon tilldelades även tidigare i år tidskriften Elles pris för ”Årets Nykomlingar”.

–  Det känns helt fantastiskt och nästan overkligt. Idéen om att starta ett eget märke kom redan under vår studietid i Milano. Vi satt alltid vid samma bord när vi designade vilket ledde till att vi på något sätt växte ihop. Vi kände redan då att vi skulle kunna skapa bra kollektioner tillsammans, säger designern Randa Saome och Natalia Altewai.

–  I år är första året vi visar upp en herrkollektion och det känns otroligt spännande att kunna erbjuda våra kunder herrkläder. Hela kollektionen är inspirerad av humörsvängningar. Ena sekunden kan vi hoppa av glädje för att sedan andra gå runt deprimerade. Detta syns i kollektionen genom material, färgval och silhuetter.

Kollektionen genomsyrades av plagg i silver och grått med inslag av rött med tydliga detaljer i Altewai.Saome sportiga och alldeles egna formspråk.

 

Klicka på den rosa pilen, till höger i bilden, för att se mer bilder på kollektionen.

 

 

 

 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!