Mode

MITT MODELIV: BEA SZENFELD

 

Kreatören och designern Bea Szenfeld är ständigt på jakt efter nya projekt. Just nu kan man se hennes klänning “kaffe med dropp” som är gjord av 3000 återvunna Nespressokapslar på Liljevalchs Vårsalonger. Här har du hennes modeliv!

 

Mitt första favoritplagg var?
– Min mammas platåskor! Jag är född på 70-talet, där de höga skorna var lag och min mamma hade en fantastisk samling! Skorna var alldeles för stora för mig, men jag bar dem stolt ändå.

 

I högstadiet såg jag ut som?
– En blandning mellan Madonna, Cyndi Lauper och Boy George! Puh! Det var tider det! The new wave stilen var så cool, vi överöstes med förebilder som Prince.

 

Men nu har jag hittat min stil och den är?
– En blandning av Mary Poppins och Rita Hayworth. Jag älskar vintage och klädstilarna från 30-, 40- och 50-talet!


Min stilförebild är?

– Coco Chanel och Marilyn Monroe. Jag älskar deras markanta siluetter och är ständigt på jakt efter klänningar och dräkter i alla dess former!

 

Det värsta jag vet är när folk har på sig?
– Kläder som de inte passar i, som de känner sig obekväma i eller som inte klär deras kroppsform. Det är det som är det farliga med trender. Alla ska ha dessa trendiga plagg på sig, men långt ifrån alla kan bära upp alla trender vi modedesigners hittar på!


Jag önskar att jag hade råd med?

– Mina egna kläder!

 

När jag vill göra intryck har jag på mig?
– Min vintage Diorklänning eller min vintage YSLkavaj och såklart – alltid rött läppstift!

 

Jag skulle vilja begravas i?
– I en vit kista som ska dras genom stan på en vagn, som i sin tur dras av ett gäng stora kungspudlar. Själv så vill jag ha på mig något bekvämt och som jag bär när jag vilar. En vintage kungsblå sidenmorgonrock, med handbroderade blommor eller så skulle jag kanske även själv vara utklädd till en pudel…

 

 

Petra Tungården

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!