Mode

SMYCKESKONST PÅ DANSKA

story-bg-a
 
 
Ingen har väl missat att vi förra lördagen höll eventet Metro Mode Fashion Days by Gina Tricot på Café Opera? Förutom Gina Tricot deltog också det danska smyckesmärket Kranz & Ziegler. Vi har tagit oss en närmare titt på märket.
 
 
Under Metro Modes event i lördags fick besökarna kolla in den senaste kollektionen, bygga sitt personliga armband och vara med och tävla om smycken. Metro Modes bloggare Sanne Alexandra fick också en pratstund på scenen med grundaren Mads Ziegler.
 
Han berättade då att han startade märket 2009 med idén om att ge folk smycken med hög kvalité, till ett rimligt pris. Med sina rötter djupt i smyckesbranschen sedan många år, visste han hur viktigt det är att smycken säger något om personen som bär dem. På den vägen växte idén om Story by Kranz & Ziegler fram.
 
– Jag har aldrig hittills träffat en kvinna som inte tycker om smycken, säger han.
 
Story består av en rad olika band av siden, läder, pärlor samt länkar som du sedan utsmyckar med personliga berlocker, för att berätta just din historia.
Sedan ett år tillbaka innehåller även kollektionen klockor som kan göra berlockerna sällskap på armbandet.
 
– Vi har fått många frågor genom åren på just klockor, men jag tvekade först, säger Mads Ziegler.
 
Inspirationen hämtar han från många ställen; resor, möten med människor, bilder, färger.
 
– Idén med Story är att du ska kunna mixa och matcha så att du inte berättar min Story, utan din egen, säger Mads Ziegler.

 
 

Text. Fanny Ekstrand
Bild. Kranz & Ziegler
 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!