Mode

Så fixar du samma hy som supermodellen

AntoniaPetkovic

Vill du också åt den perfekta, felfria och friska hyn som supermodellen Antonia Petkovic visade upp under Paris modevecka? Här är produkterna och en steg-för-steg guide som hjälper dig på vägen.

BASEN
För att få en så återfuktad och frisk hy som möjligt är det jätteviktigt att vårda den väl. En bra dag- och nattkräm samt ett serum som vårdar på djupet är tre produkter väl värda att investera i till din badrumshylla. Att vårda basen är nämligen A och O och grunden till att få looken att lyckas. Applicera sedan en lystergivande primer som får sminket att hålla bättre under dagen och en täckande concealer på röda och mörka partier för att skapa en så jämn hy som möjligt.

FINISH
Skapa därefter finishen genom att använda dig av ett puder som matchar just din hudtyp. Men tänk på att välja ett som tillför fukt och lyster istället för ett som mattar ner hyn, för ett ännu friskare och glänsande glow. Vill du åt ännu mer lyster? Ta hjälp av din highlighter som du lägger på såväl kindben, näsrygg, under ögonbrynen som på läpparnas amorbåge.

AVSLUT
Avsluta sedan hela looken genom att addera pyttelite maskara på ögonfransarna. Tänk även på att använda en brun färg så att ögat inte blir så intensivt som av en svart maskara. Fyll därefter i brynen vid behov samt lägg på ett lätt ljusrosa eller beigt läppstift på läpparna. Fullborda sedan looke med en lät touch av ditt rosatonade rouge för en piggare look.

Smink

Solpuder, Lancôme, “Belle de Teint shade 08 Belle de Nuit”, 500 kr. Highlighter, DuWop “Doubleglow7 Champagne”, 255 kr. Serum, Estée Lauder “Advance Night Repair Serum”, 30 ml, 690 kr. Serum, Aesop, “Parsley Seed Anti Oxidant Serum Unisex”, 535 kr/100 mL. Brun mascara, BareMinerals, “Flawless Definition Volumizing Mascara”, 365 kr. Healthy Glow Solpuder, Guerlain, “Terracotta Joli Teint Powder Duo”, 530 kr. Dagkräm, Aesop, “Elemental Facial Barrier Cream”, 435 kr/60 ml. Tunn foundation, Dior, “Diorskin Nude Air Serum SPF 20”, 540 kr.

 

Text. Caroline Sandström, @carolinesandst
Foto. Rex Features

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!