Mode

7 anledningar till varför vi älskar Zara Larsson #backazara

Zara Larsson
 
Få har väl missat de senaste dagarnas storm kring artisten Zara Larsson, 17 år, som började med att hon ifrågasatte Bråvallafestivalens marknadsföring av henne, vilket ledde till att artisten Günther sågade Zara och kallade henne för “fjortisbrud” och radioprogramledaren Sebastian Larsson uppmanade en lyssnare att ge Zara en örfil. Detta har i sin tur lett till hashtagen #backazara, där folk stöttar Zara.
 
Men det är inte första gången Zara startar diskussion. Så gott som alla minns väl hennes kondombild på Instagram, hennes tampongbild och hur hon tagit ställning mot saker som abort.
 
Vi stöttar också Zara och säger kör på!
 
 
7 anledningar till att vi älskar Zara Larsson:
 
1. Hon ryter ifrån
Zara ryter ifrån när hon tycker att något är fel. Det spelar ingen roll om det är mot världsstjärnor som Nicki Minaj, mänskliga rättigheter eller mot trångsynta äldre män som hatar.
 
2. Hon bjuder på sig själv
Det är inte otippat att hitta bilder på Zaras Instagram där hon dricker mjölk direkt ur kartongen eller precis har vaknat. Hon vågar vara sig själv helt enkelt.
 
Zara Larsson
 
3. Hon tar ställning och inspirerar
Zara är feminist och är inte sen med att ta ställning i alla möjliga samhällsfrågor. Hon är en inspirationskälla för många.
 
4. Hon har humor
Mycket av det Zara gör görs med glimten i ögat och hon har garanterat fått många att le med sina inlägg i sociala medier.
 
5. Hon ifrågasätter
Zara ifrågasätter dagligen destruktiva normer, sexism och könsroller genom att mana till diskussion på Twitter och Instagram och i sin blogg.
 
Zara Larsson
 
6. Hon älskar sig själv
Något vi gillar extra mycket med Zara är att hon älskar sig själv. Det borde alla göra. Först när man älskar sig själv kan man älska andra.
 
7. Hon gör grym musik
Inte att förglömma är att hon är en riktig stjärna som gör fantastisk musik.
 
Och allt detta med bara 17 år på jorden…
 
 
Kolla också in vår intervju med henne:
“Jag har alltid varit en jobbig jävel” – Zara Larsson
 
 
Av: Jenny Lacis
Foto: All Over Press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!