Mode

Därför älskar vi 70-talet och så snor du stilen!

Därför älskar vi 70-talet och så snor du stilen!
17 Se Bildspelet

Filippa K, 4 900 kr

Zara, 559 kr

 
Sensommarvärme och sommarkläder i all ära, men nu är vi riktigt sugna på att fylla garderoben med höstens mode. 70-talet dominerar modebilden i höstmodet 2015. Metros moderedaktör Petra Tungården guidar dig till en av höstens största trender.
 
Ingen har väl missat att 70-talet är det årtionde vi helst lånar av i höst. Det årtionde då kläderna handlade om nostalgi och folklore, och då det blev viktigt att skapa sig en personlig stil. Vida byxor, blommiga långklänningar och broderade blusar fanns i allas garderober under denna tid. Även jeans och västar var något de allra flesta kunde ses i.
 
Lättaste sätten att hitta 70-talsplaggen idag är att ta en tur i olika second hand-butiker, att kolla i din mormors eller mammas gamla lådor eller att gå direkt till klädbutikerna som just nu bokstavligen talat svämmar över av 70-tals inspirerade plagg. Addera därefter accessoarer som stora smycken eller en hatt, eller knyt en sjal runt halsen, för att göra stilen komplett.
 
Mocka är ett givet materialval och syns på allt från kjolar och klänningar till skor. Likaså fransar, en detalj som adderar det där lilla extra och som vi även ser mycket av till våren 2016.
 
Bada i jordnäta toner och mönster, kombinera med denim och böljande blusar. Satsa på skinn och mocka så är du hemma i höst.
 
 
Av: Petra Tungården

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!