Mode

20 köp i skinn och mocka som din garderob inte kan vara utan

Den här säsongen handlar allt om materialval och kontraster. I höst spelar skinn och mocka huvudrollen. Metros moderedaktör Petra Tungården har gjort jobbet åt dig och valt ut säsongens drömköp du bara måste ha.

Att skinn och mocka är inne i år kan knappast ha undgått någon. Men den här säsongen är vikten av rätt materialval hetare än någonsin. Den mjuka mockan skapar spännande kontraster mot det hårda skinnet. Mycket av influenserna kommer från den rådande 70-tals trenden. För vad är en 70-tals look utan en skinn- eller mockajacka, kjol, klänning eller ett par byxor?

En av de snyggaste kombinationerna till läder och mocka är helt klart stickat. Bär de klassiska skinnbyxorna eller den snäva pennkjolen till en stickad tröja i storleken större. Samla extra trendpoäng och satsa på en polo som är höstens it-plagg. Eller våga satsa på lädertrenden från topp till tå. Du kommer inte se ut som en gängmedlem i ett motorcykelgäng, jag lovar. Satsa på ett par höga skinnstövlar till en snäv pennkjol och en skjorta i skinn. Låt färgvalen skapa kontraster.

Vi ser en helt ny färgpalett i brända hösttoner som andas 70-tal. Mustig burgundy röd, senapsgult och härligt skogsgrönt är några av färgerna som dominerar.

Just skinn och mocka kostar ju en slant. Men idag finns det riktigt bra läderimitationer till en billig peng. Då skinn och mocka är tidlöst finns det dessutom unika fynd second hand för en spottstyver av originalpriset.

Av: Petra Tungården

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!