Nöje

5 platser som verkligen ger dig kalla kårar – perfekt uppladdning inför Halloween

Är du en av de som älskar att titta på skräckfilmer och bära en läskig utklädnad på Halloween? Då är det här nästa steg – det finns några platser som är lika skrämmande som den läskigaste skräckfilmen. Övergivna städer, smutsiga dockor och människoskelett är lite av det man kan se på världens läskigaste platser. Vi lovar att de kommer ge dig kalla kårar.

Foto: Unsplash

Läskiga skräckfilmer i all ära, men ibland är ju verkligheten faktiskt ännu mer skrämmande. Vi har listat 5 riktiga platser som du som är skräckfantast (eller historieintresserad, för den delen) kan skriva upp på listan – om du vågar, vill säga …

Läs också: 7 hemsökta svenska hotell att övernatta på – vågar du fira Halloween bland det övernaturliga?

Källa: Momondo

Capela dos Ossos, Portugal

Capela dos Ossos, Portugal

I staden Evora utanför Lissabon ligger det ett 1500-tals-kapell där väggarna består av skelett. Om det inte vore tillräckligt kusligt så kan vi berätta att skeletten kommer från riktiga människor och i kedjor från taket hänger liken från en man och ett barn. På väggarna står budskap som “Benen här inne inväntar dina”. Den som vågar vara här inne på natten förtjänar en medalj.

Läs mer på Tripadvisor här.

Foto: All over press/Momondo

Nästa bild
Isla de las Muñecas - Mexico

Isla de las Muñecas - Mexico

Tänk dig en ö där 1 500 dockor är upphängda i träden. Det är precis så det är på en liten ö utanför Mexico City, som döpts till The Island of The Dolls. Dockorna anses skydda ön mot spöket från en liten flicka som drunknade där på 50-talet.

Det sitter uppe flera skyltar på ön som säger att ingen docka får plockas ner eftersom flickans själ finns kvar på ön. Turister har vittnat om att de sett dockor som rört på huvudet och viskat till varandra. Vi vet precis var vi ska boka nästa solsemester …

Läs mer här.

Foto: isladelasmunecas.com

Nästa bild
The Door to Hell – Derweze, Turkmenistan

The Door to Hell – Derweze, Turkmenistan

1971 borrade Sovjet ett hål i Karakumöknen i Turkmenistan i hopp om att hitta naturgas. Istället kollapsade marken och blev till ett 70 diameter stort hål. För att förhindra att giftig gas skulle sprida sig så satte de eld på kratern.

Än idag, flera decennier senare, så brinner hålet. Den brinnande kratern är något av ett mysterium och otroligt fascinerande.

Den kallas för Darvaza Gas Crater – eller det mer dramatiska namnet Door To Hell. Kanske går din nästa resa hit?

Här kan du läsa om äventyraren som ville upptäcka kratern inifrån (ja, medan elden pågick för fullt).

Foto: All over press/Momondo

Nästa bild
Pripjat - Ukraina

Pripjat - Ukraina

Nu är Pripjat en riktig spökstad, men en gång i tiden var det en framtidsstad. Den hade 50 000 invånare och landets bästa handbollslag. Men den 26 april 1986 hände något som tvingade alla att fly: Tjernobylkatastrofen.

I rädsla för den radioaktiva strålningen var de tvungna att lämna nästan alla tillhörigheter bakom sig. I husen står skåpluckor öppna, leksaker ligger på golven och nöjesparken står öde. Den som undrar hur världen ser ut efter en apokalyps kan besöka denna kusliga stad. De boende blev lovade att få återvända efter tre dagar, men det gick över 30 år. Här kan du se ett reportage när en av de boende fick besöka sin lägenhet 2019, 33 år efter katastrofen.

Det enda sättet för andra att besöka Pripjat är tillsammans med en guide och en mätare som har koll på strålningen.

Här kan du se fler bilder från staden.

Foto: Unsplash

Nästa bild
S:t Georges Church, Tjeckien

S:t Georges Church, Tjeckien

Denna bykyrka i Lukova Tjeckien ser kanske inte så läskig ut och som en helt vanlig kyrka. Så är dock inte fallet. På 60-talet höll byggnaden på att förfalla.

För att locka till sig besökare påbörjade konstnären Jakub Hadrava ett projekt. Han skapade några spöken i naturlig storlek som han placerade i bänkraderna. Att det sitter spöken på bänkarna i en kyrka från 1352 är ganska så obehagligt – ett perfekt ställe att fira halloween på, med andra ord.

Här kan du se fler bilder inifrån kyrkan.

Foto: All over press/Momondo

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!