Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

7 roliga saker att göra på helgerna (till och med om du är luspank och vädret inte är på topp)

Det är inte alltid så lätt att komma på roliga saker att göra om vädret inte är helt hundra och du av olika anledningar inte har mängder att pengar att spendera. Därför har vi listat åtta roliga (och mysiga!) saker du kan passa på att göra i helgen.

Foto: Pexels/Unsplash

Är du ute efter roliga saker att göra men vill samtidigt inte slösa så mycket pengar? Det är inte helt lätt att komma på saker att göra utan att spendera cash – och som inte gör dig uttråkad efter 5 minuter. För att inte deppa ihop allt för mycket så är det viktigt att aktivera sig och njuta av sin fritid; kolla in bildspelet nedan och inspireras av både aktiviteter, recept och boktips.

Glass i stora lass KÖP

Glass i stora lass

Vare sig det är fredag, lördag eller söndag kan du unna dig riktigt god glass hemma i soffan under en filt eller varför inte efter taco-middagen med vännerna?
Det känns helt rätt att frossa i en riktigt god glass när helgen är här. Och när vi säger “god glass” menar vi inte de amerikanska svindyra små lådorna strösslade med kakdeg, marshmallows och diverse chokladbitar. Glassen vi syftar på behöver du inte gå till närbutiken för att fixa. Den gör du själv hemma! Perfekt helgprojekt och gott som attan! Kolla in de här enkla recepten (inte ens en glassmaskin behövs):

Ida Wargs nyttiga (och veganska) blåbärsglass

Du behöver:

300g frysta blåbär
300ml mandelmjölk
50g kokossmör 
1 mogen banan
1/2tsk vaniljpulver 
1 msk agave 

Gör så här:

Mixa ihop allt och lägg i en form som tål att frysas. In i frysen i 3-4 timmar och för om varje halvtimme.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
Ta dig ut i naturen KÖP

Ta dig ut i naturen

Du som har den stora glädjen att få njuta av ett naturen – passa på att utnyttja det nu när sommaren är här! Ta dig till närmsta skog eller promenadstråk och bjud med dig en vän på promenad.

Vare sig det är en power walk i rask takt eller om du strosar runt och fönstershoppar på stan så ger rörelse och solen dig massa endorfiner som garanterat gör din helg både gladare och härligare.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
Unna dig hemmaspa KÖP

Unna dig hemmaspa

Helgen är det perfekta tillfället att unna dig lite hemma-spa och göra kroppen redo inför sommaren. Se till att göra allt det där du inte hinner eller orkar i veckorna! Peela, skrubba, återfukta, måla naglarna och olja in dina stackars nagelband. Har du ingen ansiktsmask hemma så kan vi starkt rekommendera att du slänger ihop någon av dessa masker med det du har hemma i skafferiet.

 

KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild
Lyxfrukost KÖP

Lyxfrukost

Något som kan krydda helgen lite är att äta en lång och god frukost. Sov tills du vaknar och unna dig då något riktigt gott. Det är så märkligt att vi varierar lunch och middag dagligen medan frukosten förblir densamma.

Frukost behöver faktiskt inte betyda en torr ostmacka och kaffe eller samma stabbiga chiapudding var eviga dag! Och om inspirationen tryter så kan vi tipsa om 6 enkla och snabba frukostrecept som funkar lika bra till helgens långfrukost som till en stressig morgon.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
Hoppa bion, titta hemma KÖP

Hoppa bion, titta hemma

För dig som är sugen på en riktig mysdag i soffan. Kryp upp i soffans mjukaste hörn och plöj filmer eller serier. Det finns fler bra serier än någonsin just nu!

 

 

KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild
Boosta dig själv KÖP

Boosta dig själv

Din kropp kan behöva lite hjälp på traven för att komma i balans och boostas med vitaminer! Så hjälp dig själv och drick några gröna härliga smoothies under helgen. Du kommer garanterat känna dig piggare och fräschare inför nästa vecka! En detox gör det kanske också lättare att hålla det där nyårslöftet du hasplade ur dig runt tolvslaget … Här hittar du tips på den bästa gröna smoothien!

UNDERDUNDER SMOOTHIE | Portioner: 2

Ingredienser: 3–4 äpplen, 2 broccolistjälkar, 1 paket färsk bladspenat (ca 70 gram), 1 avokado, 1 skalad citron, en stor bit färsk ingefära

Gör juice av broccoli, äpple, citron och ingefära. Mixa sedan juicen med spenat och avokado i en mixer.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
Läs något annat än det på sociala medier KÖP

Läs något annat än det på sociala medier

Läs något roligt, spännande eller intressant! Unna dig själv att köpa en bok eller gå till biblioteket och strosa bland hyllorna.

Varför inte testa Nextory Gratis i 14 dagar.

 

 

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!