Nöje

Bäst på bio just nu – 7 filmer du måste se

Biosäsongen är här! Det finns inget bättre tillfälle att gå på bio än vid just den här ruggiga tiden på året. Under de senaste månaderna, och främst i november, har det dessutom kommit flera filmer som man bara måste se. Vi listar 7 filmer som vi gärna hade sett tillsammans med en papplåda popcorn och cola.

Text och bilder från SF.se.
 
Kvinnan på tåget
Kvinnan_p-_t-get

Rachel är i sorg efter sin skilsmässa. Varje dag spenderar hon sin dagliga pendeltågsresa fantiserandes om det tillsynes perfekta paret som bor i ett hus som hennes tåg passerar varje dag. En morgon ser hon någonting chockerande hända utanför tågfönstret som kommer att förändra allt.
 
Fantastiska vidunder och var man hittar dem
ladda-ned
Under ett uppdrag att dokumentera magiska varelser anländer magizoologen Newt Scamander till New York. Där ställer några förrymda vidunder som var i professor Scamanders vård och den besvärlige mugglaren Jacob Kowalski till problem som allvarligt kan påverka både trollkarlarnas och mugglarnas värld.
 
Nocturnal Animals
ladda ned (1)
Susan Morrow är en konsthandlare som lever ett priviligierat men innehållslöst liv i Los Angeles. En dag får hon en roman skickad till sig, skriven av exmaken som hon inte haft någon kontakt med på år. Boken är tillägnad henne. Innehållet är både våldsamt och skrämmande, men medan hon läser den kan hon inte motstå att känna en viss saknad. I takt med att berättelsen fortskrider inser hon att boken är en hämndaktion från en man som hon inte alltid behandlat så väl. Hon tvingas omvärdera många av de val hon gjort, och på köpet väcker hon till liv känslor som för länge sedan försvunnit.
 
Allied
ladda-ned-(2)
Max, en brittisk underrättelseofficer, och Marianne, en fransk motståndskämpe möts för första gången under ett uppdrag i Casablanca, 1942, vilket resulterar i giftemål. Då de, efter en period på olika håll, återförenas i London, nås Max av ryktet att Marianne sannolikt är spion för Nazityskland.
 
Julieta
ladda ned (3)
Julieta bor i Madrid med sin dotter Antía. De båda lider i tystnad sedan Xoan, Julietas man och Antías pappa, har gått bort. Men ibland för inte sorg människor närmare varandra, utan längre isär. När Antía fyller arton år lämnar hon sin mamma, utan någon förklaring. Julieta söker efter henne på alla sätt hon kan, men inser snart hur lite hon faktiskt vet om sin dotter.
 
Don’t Breathe
ladda ned (4)
För att slippa tristessen, och kanske en dag kunna komma bort från sin hemstad, har de de tre vännerna Rocky, Alex och Money begått en rad välplanerade inbrott. När de hör talas om att en blind man bor ensam i ett ödsligt bostadsområde och har en förmögenhet undangömd i sitt hem, bestämmer de sig för att genomföra sin största och sista kupp. Men deras plan går skrämmande fel när de inser att deras måltavla inte var så harmlös som de trott.
 
Husdjurens hemliga liv
ladda-ned-(5)
Favorit husdjuret Maxs liv vänds upp och ner när hans ägare kommer hem med en ouppfostrad blandras som heter Duke. Efter en tids gnabb måste det dock lägga sina gräl bakom sig. En förtjusande vit kanin som heter Snöboll bygger en armé av övergivna husdjur och planen är att hämnas på alla glada husdjur och deras ägare. Detta är såklart något som Max och Duke måste stoppa.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!