Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

6 enkla drinkrecept på mousserande drinkar

6 enkla drinkrecept på mousserande drinkar
6 Se Bildspelet
http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/0e/0e05e4ce6e66fddd47a97c5aa5240b2f_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3MjoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTYvMTIvbnlhcnNkcmluazYuanBnIjtzOjU6Im1heF93IjtpOjk4MDtzOjU6Im1heF9oIjtpOjA7czo0OiJjcm9wIjtiOjA7czo5OiJjcm9wX2FyZ3MiO2E6MDp7fXM6NzoicXVhbGl0eSI7aTo4NTtzOjc6InNoYXJwZW4iO2I6MDt9

Bellini

En av de absolut enklaste champagnedrinkarna är klassikern Bellini, som går att variera med olika frukjuicer – men i originalet är det persika. 

Ingredienser
1/3 persikojuice
2/3 champagne eller annat mousserande vin

Gör så här
Häll först i persikojuicen i ett högt champagneglas och fyll sedan upp med bubblet. Bellini kan även blandas med persikolikör, men öka då på andelen bubbel i glaset.

Recept: Cocktailguiden.com

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/38/387e6100f7494b8eb8d731e8e7d5924c_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3MjoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTYvMTIvbnlhcnNkcmluazMuanBnIjtzOjU6Im1heF93IjtpOjk4MDtzOjU6Im1heF9oIjtpOjA7czo0OiJjcm9wIjtiOjA7czo5OiJjcm9wX2FyZ3MiO2E6MDp7fXM6NzoicXVhbGl0eSI7aTo4NTtzOjc6InNoYXJwZW4iO2I6MDt9

Fläderbellini

Du kan också byta ut persikojuicen med flädersaft!

Ingredienser

1 flaska bubbel av valfritt slag

Flädersaft

Is

Bär att toppa med

Gör så här
Fyll botten av glaset med fläderblomssaft, ca 4 cl.

Häll på valfritt bubbel och toppa med is och eventuellt färska bär.

Recept: Cassandra Lundgren

Foto: Cassandra Lundgren

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/c2/c2d6444ce00946b99fd9a20c511f28b8_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3MjoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTYvMTIvbnlhcnNkcmluazQuanBnIjtzOjU6Im1heF93IjtpOjk4MDtzOjU6Im1heF9oIjtpOjA7czo0OiJjcm9wIjtiOjA7czo5OiJjcm9wX2FyZ3MiO2E6MDp7fXM6NzoicXVhbGl0eSI7aTo4NTtzOjc6InNoYXJwZW4iO2I6MDt9

Kir Royale

Ingredienser

3 cl créme de cassis

Champagne eller mousserande vin

Bär att toppa med

Gör så här
Häll upp 3 cl crème de cassis i ett glas. Fyll på med champagne eller mousserande vin. Rör om och lägg i ett björnbär, körsbär eller en klase med vinbär i drinken.

Recept: The10most.com

Foto: The10most.com

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/de/de49198bf08f2ba32f6b0470f1ee7095_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3MjoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTYvMTIvbnlhcnNkcmluazUuanBnIjtzOjU6Im1heF93IjtpOjk4MDtzOjU6Im1heF9oIjtpOjA7czo0OiJjcm9wIjtiOjA7czo5OiJjcm9wX2FyZ3MiO2E6MDp7fXM6NzoicXVhbGl0eSI7aTo4NTtzOjc6InNoYXJwZW4iO2I6MDt9

Mousserande mojito

Ingredienser

1,5 dl socker

1,5 dl vatten

ca 3 dl myntablad, plus 12 myntablad till dekoration

6 lime, delade i klyftor

4 dl ljus rom

Krossad is

6 dl champagne eller mousserande vin

Gör så här

Värm socker och vatten i en stekpanna på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Låt lösningen koka upp och sedan svalna till rumstemperatur.

Blanda sockerlagen och myntabladen i stor tillbringare. Muddla väl med en träslev.

Tillsätt romen och bladna ordentligt. Sila drycken ner i en annan tillbringare. Fyll stora glas med isen och häll i drinken, till cirka två tredjedelar.

Toppa med champagne, garnera med myntabladen och servera.

Recept: Foodandwine.com

Foto: Foodandwine.com

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/9e/9e33a5cae0a83064ebbba26ca1136781_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3MjoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTYvMTIvbnlhcnNkcmluazEuanBnIjtzOjU6Im1heF93IjtpOjk4MDtzOjU6Im1heF9oIjtpOjA7czo0OiJjcm9wIjtiOjA7czo5OiJjcm9wX2FyZ3MiO2E6MDp7fXM6NzoicXVhbGl0eSI7aTo4NTtzOjc6InNoYXJwZW4iO2I6MDt9

Citronbubbel

Ingredienser

3 citroner i rumstemperatur

1 dl socker

1 flaska champagne eller mousserande vin

1,5 dl vodka

Gör så här

Skala långa spiraler från citronens skal. Pressa citronerna och sila saften, du behöver cirka 1,5 dl saft.

Värm socker och vatten i en stekpanna på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Låt lösningen koka upp och ta sedan bort den från värmen. Lägg i citronskalen och låt sockerlagen kallna helt.

Häll champagnen, vodkan, citronjuicen och sockerlagen i en tillbringare och rör om innan du häller upp drinkarna i glasen.

Recept: Marthastewart.com

 

Foto: Unsplash

Cava, prosecco eller champagne. På festen eller middagsbjudningen vill vi ha bubbel i glasen! Vi har samlat sex recept på mousserande drinkar som skruvar upp feststämningen direkt. 

Vad sägs om bellini, mimosa och lyxiga kir royale? Kolla in bildspelet för drinkarna som fixar festen.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Man
Marcus Schuterman
Home
Amelia Widell
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Flora Wiström
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Viktor Frisk
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Linn Eklund
Man
Kevin Triguero
Home
Sanna Fischer
Man
Johan Hurtig
Man
Philip Conradsson