Ingredienser
3 citroner i rumstemperatur
1 dl socker
1 flaska champagne eller mousserande vin
1,5 dl vodka
Gör så här
Skala långa spiraler från citronens skal. Pressa citronerna och sila saften, du behöver cirka 1,5 dl saft.
Värm socker och vatten i en stekpanna på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Låt lösningen koka upp och ta sedan bort den från värmen. Lägg i citronskalen och låt sockerlagen kallna helt.
Häll champagnen, vodkan, citronjuicen och sockerlagen i en tillbringare och rör om innan du häller upp drinkarna i glasen.
Recept: Marthastewart.com
Foto: Unsplash
Ingredienser
3 citroner i rumstemperatur
1 dl socker
1 flaska champagne eller mousserande vin
1,5 dl vodka
Gör så här
Skala långa spiraler från citronens skal. Pressa citronerna och sila saften, du behöver cirka 1,5 dl saft.
Värm socker och vatten i en stekpanna på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Låt lösningen koka upp och ta sedan bort den från värmen. Lägg i citronskalen och låt sockerlagen kallna helt.
Häll champagnen, vodkan, citronjuicen och sockerlagen i en tillbringare och rör om innan du häller upp drinkarna i glasen.
Recept: Marthastewart.com
Foto: Unsplash
En av de absolut enklaste champagnedrinkarna är klassikern Bellini, som går att variera med olika frukjuicer – men i originalet är det persika.
Ingredienser
1/3 persikojuice
2/3 champagne eller annat mousserande vin
Gör så här
Häll först i persikojuicen i ett champagneglas och fyll sedan upp med bubblet. Bellini kan även blandas med persikolikör, men öka då på andelen bubbel i glaset.
Foto: Unsplash
En av de absolut enklaste champagnedrinkarna är klassikern Bellini, som går att variera med olika frukjuicer – men i originalet är det persika.
Ingredienser
1/3 persikojuice
2/3 champagne eller annat mousserande vin
Gör så här
Häll först i persikojuicen i ett champagneglas och fyll sedan upp med bubblet. Bellini kan även blandas med persikolikör, men öka då på andelen bubbel i glaset.
Foto: Unsplash
Du kan också byta ut persikojuicen med flädersaft!
Ingredienser
1 flaska bubbel av valfritt slag
Flädersaft
Is
Bär att toppa med
Gör så här
Fyll botten av glaset med fläderblomssaft, ca 4 cl.
Häll på valfritt bubbel och toppa med is och eventuellt färska bär.
Foto: Unsplash
Du kan också byta ut persikojuicen med flädersaft!
Ingredienser
1 flaska bubbel av valfritt slag
Flädersaft
Is
Bär att toppa med
Gör så här
Fyll botten av glaset med fläderblomssaft, ca 4 cl.
Häll på valfritt bubbel och toppa med is och eventuellt färska bär.
Foto: Unsplash
Ingredienser
3 cl créme de cassis
Champagne eller mousserande vin
Bär att toppa med
Gör så här
Häll upp 3 cl crème de cassis i ett glas. Fyll på med champagne eller mousserande vin. Rör om och lägg i ett björnbär, körsbär eller en klase med vinbär i drinken.
Foto: Instagram @stephanieboothshafran
Ingredienser
3 cl créme de cassis
Champagne eller mousserande vin
Bär att toppa med
Gör så här
Häll upp 3 cl crème de cassis i ett glas. Fyll på med champagne eller mousserande vin. Rör om och lägg i ett björnbär, körsbär eller en klase med vinbär i drinken.
Foto: Instagram @stephanieboothshafran
Ingredienser
0,5 dl apelsinjuice
Champagne eller mousserande vin
Gör så här
Häll apelsinjuice i ett champagneglas.
Toppa med det mousserande vinet vid serveringen.
Foto: Instagram @koze_wine
Ingredienser
0,5 dl apelsinjuice
Champagne eller mousserande vin
Gör så här
Häll apelsinjuice i ett champagneglas.
Toppa med det mousserande vinet vid serveringen.
Foto: Instagram @koze_wine
Ingredienser
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
ca 3 dl myntablad, plus 12 myntablad till dekoration
6 lime, delade i klyftor
4 dl ljus rom
Krossad is
6 dl champagne eller mousserande vin
Gör så här
Värm socker och vatten i en stekpanna på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Låt lösningen koka upp och sedan svalna till rumstemperatur.
Blanda sockerlagen och myntabladen i stor tillbringare. Muddla väl med en träslev.
Tillsätt romen och bladna ordentligt. Sila drycken ner i en annan tillbringare. Fyll stora glas med isen och häll i drinken, till cirka två tredjedelar.
Toppa med champagne, garnera med myntabladen och servera.
Foto: epicurious.com
Ingredienser
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
ca 3 dl myntablad, plus 12 myntablad till dekoration
6 lime, delade i klyftor
4 dl ljus rom
Krossad is
6 dl champagne eller mousserande vin
Gör så här
Värm socker och vatten i en stekpanna på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Låt lösningen koka upp och sedan svalna till rumstemperatur.
Blanda sockerlagen och myntabladen i stor tillbringare. Muddla väl med en träslev.
Tillsätt romen och bladna ordentligt. Sila drycken ner i en annan tillbringare. Fyll stora glas med isen och häll i drinken, till cirka två tredjedelar.
Toppa med champagne, garnera med myntabladen och servera.
Foto: epicurious.com