Ingredienser :
En flaska torrt rosévin
2,5 dl vatten
1 dl socker
1 knippe färsk mynta
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelvärme.
Rör hela tiden tills sockret löser sig ta då bort den från värmen.
Låt vätskan svalna helt och placera den sedan i kylskåpet för att kyla i minst 30 minuter.
Efter 30 minuter, häll blandningen i en glassmaskin eller i en bunke som du ställer i frysen som du sedan rör om i med jämna mellanrum.
Servera sedan som den är eller i ett glas och toppa med kall champagne och lite extra mynta.
Foto: Blog.hamiltonbeach.com
Ingredienser :
En flaska torrt rosévin
2,5 dl vatten
1 dl socker
1 knippe färsk mynta
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelvärme.
Rör hela tiden tills sockret löser sig ta då bort den från värmen.
Låt vätskan svalna helt och placera den sedan i kylskåpet för att kyla i minst 30 minuter.
Efter 30 minuter, häll blandningen i en glassmaskin eller i en bunke som du ställer i frysen som du sedan rör om i med jämna mellanrum.
Servera sedan som den är eller i ett glas och toppa med kall champagne och lite extra mynta.
Foto: Blog.hamiltonbeach.com
Ingredienser:
100 g blodapelsinpuré
100 g hallonpuré
130 g smultronpuré
1,1 dl Rosé
Saften från 1 pressad citron
65 g sockerlag
1 g gelatinblad
Gör så här:
Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet.
Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen.
Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn.
Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.
Foto: Linus Morales
Ingredienser:
100 g blodapelsinpuré
100 g hallonpuré
130 g smultronpuré
1,1 dl Rosé
Saften från 1 pressad citron
65 g sockerlag
1 g gelatinblad
Gör så här:
Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet.
Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen.
Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn.
Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.
Foto: Linus Morales
Ingredienser:
75 cl torrt rosévin
½–1 dl sockerlag
1 dl pressad limesaft
1 dl vodka
Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten
Jordgubbar till servering
Gör så här:
Häll rosévinet i en låg vid form och frys över natten.
Koka socker och vatten tills sockret smält. Låt svalna. Blanda sockerlag, limesaft och vodka. Skrapa ur det frysta vinet i en skål och kör snabbt samman med en stavmixer till en porös massa.
Fördela i glasen och häll över vodkablandningen. Garnera med jordgubbar.
Foto: Recipes From a Pantry
Ingredienser:
75 cl torrt rosévin
½–1 dl sockerlag
1 dl pressad limesaft
1 dl vodka
Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten
Jordgubbar till servering
Gör så här:
Häll rosévinet i en låg vid form och frys över natten.
Koka socker och vatten tills sockret smält. Låt svalna. Blanda sockerlag, limesaft och vodka. Skrapa ur det frysta vinet i en skål och kör snabbt samman med en stavmixer till en porös massa.
Fördela i glasen och häll över vodkablandningen. Garnera med jordgubbar.
Foto: Recipes From a Pantry
Blanda sockerlagen med champagnen och ytterligare 1 dl kallt vatten noga. Häll upp i en frystålig form, och låt frysa i minst 8 timmar (gärna över natten)
Vid servering:
Ta fram en gaffel och rispa fram kristaller genom att dra/rispa med gaffeln i den frysta granitén. Skopa upp iskristallerna med en sked och fördela i glasen. Servera genast!
Foto: Made by Mary
Blanda sockerlagen med champagnen och ytterligare 1 dl kallt vatten noga. Häll upp i en frystålig form, och låt frysa i minst 8 timmar (gärna över natten)
Vid servering:
Ta fram en gaffel och rispa fram kristaller genom att dra/rispa med gaffeln i den frysta granitén. Skopa upp iskristallerna med en sked och fördela i glasen. Servera genast!
Foto: Made by Mary