Ingredienser
Färdig smördeg på rulle (finns färsk och fryst på de flesta matbutikerna)
Mjöl till utbakning
Topping: Det du gillar bäst! Ost, lufttorkad skinka, tomater, pesto… etc
Gör så här
Förvärm ugnen till 225 grader.
Kavla ut smördegen till en tunn rektangel.
Med en vass kniv skär du sedan ut långa trekanter (eller valfri form, så stora du vill ha dem) ur degen.
Toppa pizzabitarna med vad du vill (godast blir den med en riktigt bra ost) och grädda sedan i ugnen tills de är gyllene och lagren av smördegen lyft.
Foto: Cassandra /Metro Mode
Ingredienser
Färdig smördeg på rulle (finns färsk och fryst på de flesta matbutikerna)
Mjöl till utbakning
Topping: Det du gillar bäst! Ost, lufttorkad skinka, tomater, pesto… etc
Gör så här
Förvärm ugnen till 225 grader.
Kavla ut smördegen till en tunn rektangel.
Med en vass kniv skär du sedan ut långa trekanter (eller valfri form, så stora du vill ha dem) ur degen.
Toppa pizzabitarna med vad du vill (godast blir den med en riktigt bra ost) och grädda sedan i ugnen tills de är gyllene och lagren av smördegen lyft.
Foto: Cassandra /Metro Mode
Ingredienser
Grönkål
Salt
Torkad chili
Olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och klipp grönkålen i små bitar (se till att ta bort de hårda stjälkarna). Häll därefter olivolja, salt och torkad chili över bladen och ställ in i ugnen. Låt stå i ugnen i ungefär 7-10 minuter. Ta sedan ut och servera!
Foto: Fannie Redman/Metro Mode
Ingredienser
Grönkål
Salt
Torkad chili
Olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och klipp grönkålen i små bitar (se till att ta bort de hårda stjälkarna). Häll därefter olivolja, salt och torkad chili över bladen och ställ in i ugnen. Låt stå i ugnen i ungefär 7-10 minuter. Ta sedan ut och servera!
Foto: Fannie Redman/Metro Mode
Ingredienser
Äpplen
Kokos
Kanel
Lime/Socker*
Gör så här
Skölj, kärna ur och skiva äpplena i jämntjocka skivor. 2-3 mm är en lagom tjocklek.
Lägg dem sedan på pappersklädda ugnsplåtar. Pudra kanel och strö över rikligt med kokos på äppelbitarna och skjutsa sen in dem i ugnen på 80 grader. Torka dem i 5 timmar, stäng av ugnen och låt dem bli knapriga genom att svalna helt på plåten.
*Eftersom det är frukt innehåller chipsen naturlig sötma men är äpplena riktigt sura kan en strö över lite socker och har de tvärtom en ganska fadd sötma kan du pressa över lite lime.
Foto: Atilio.metromode.se
Ingredienser
Äpplen
Kokos
Kanel
Lime/Socker*
Gör så här
Skölj, kärna ur och skiva äpplena i jämntjocka skivor. 2-3 mm är en lagom tjocklek.
Lägg dem sedan på pappersklädda ugnsplåtar. Pudra kanel och strö över rikligt med kokos på äppelbitarna och skjutsa sen in dem i ugnen på 80 grader. Torka dem i 5 timmar, stäng av ugnen och låt dem bli knapriga genom att svalna helt på plåten.
*Eftersom det är frukt innehåller chipsen naturlig sötma men är äpplena riktigt sura kan en strö över lite socker och har de tvärtom en ganska fadd sötma kan du pressa över lite lime.
Foto: Atilio.metromode.se
Till chips, grönsaksstavar och x är det gott med en riktigt smarrig dippsås. Klassikerna hummus och guacamole går alltid hem!
Recept Guacamole
1 Citron
3 avokado
Chili (efter smak)
1 msk Olivolja
Färsk Koriander
Gör så här:
Använda gaffel för att mosa avokadon, blanda sen ihop allt i en bunke. Tips är att lämna avokadokärnorna i guacamolen tills servisring – det gör att den inte blir brun.
Recept: Josefines Yoga
Foto: Foodjunkie/Metro Mode, Josefines Yoga/Metro Mode
Till chips, grönsaksstavar och x är det gott med en riktigt smarrig dippsås. Klassikerna hummus och guacamole går alltid hem!
Recept Guacamole
1 Citron
3 avokado
Chili (efter smak)
1 msk Olivolja
Färsk Koriander
Gör så här:
Använda gaffel för att mosa avokadon, blanda sen ihop allt i en bunke. Tips är att lämna avokadokärnorna i guacamolen tills servisring – det gör att den inte blir brun.
Recept: Josefines Yoga
Foto: Foodjunkie/Metro Mode, Josefines Yoga/Metro Mode
30 stycken
Ingredienser
200 g finriven västerbottenost eller annan smakrik ost
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 msk vatten
30 stora oliver med pimientofyllning (ej marinerade)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ost, tärnat smör och mjöl i en matberedare, kör det finfördelat. Tillsätt vatten och kör till en deg.
Dela degen i 30 bitar. Lägg en bit i handflatan, tryck till med tummen, lägg i en oliv och baka in den helt i degen. Rulla till runda bollar och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt svalna och servera bollarna ljumma eller kalla.
Recept: Håkan Larsson/Svt.se
Foto: Bettycrocker.com
30 stycken
Ingredienser
200 g finriven västerbottenost eller annan smakrik ost
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 msk vatten
30 stora oliver med pimientofyllning (ej marinerade)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ost, tärnat smör och mjöl i en matberedare, kör det finfördelat. Tillsätt vatten och kör till en deg.
Dela degen i 30 bitar. Lägg en bit i handflatan, tryck till med tummen, lägg i en oliv och baka in den helt i degen. Rulla till runda bollar och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt svalna och servera bollarna ljumma eller kalla.
Recept: Håkan Larsson/Svt.se
Foto: Bettycrocker.com
20 stickor
Ingredienser
ca 30 g smör
1 riven vitlöksklyfta
2 mjuka tortillas
Curryblandning: 1 msk flytande honung (värm honungen lite i mikron så blir den rinnande) blandat med 2 tsk curry och salt.
Gör så här
Smält smöret, blanda i den rivna vitlöksklyftan och pensla tortillaplattorna.
Fördela curryblandningen på plattorna. Skär dem sedan i 10 strimlor vardera.
Lägg strimlorna på oljad bakplåt och grädda i 175 grader i ugnen tills stickorna är gyllenbruna och krispiga.
Recept: Ica.se
Foto: Pinterest
20 stickor
Ingredienser
ca 30 g smör
1 riven vitlöksklyfta
2 mjuka tortillas
Curryblandning: 1 msk flytande honung (värm honungen lite i mikron så blir den rinnande) blandat med 2 tsk curry och salt.
Gör så här
Smält smöret, blanda i den rivna vitlöksklyftan och pensla tortillaplattorna.
Fördela curryblandningen på plattorna. Skär dem sedan i 10 strimlor vardera.
Lägg strimlorna på oljad bakplåt och grädda i 175 grader i ugnen tills stickorna är gyllenbruna och krispiga.
Recept: Ica.se
Foto: Pinterest