Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Att laga mat är verkligen ingen dans på rosor, för hur ofta har en inte hamnat i "

Nöje

7 ingredienser proffskockar vill att du alltid har hemma

Att laga mat är verkligen ingen dans på rosor, för hur ofta har en inte hamnat i ”köttbullar-och-makaroner-träsket”? För att hjälpa oss på traven i köket har Purewow frågat 7 proffskockar om vilka ingredienser de inte kan vara utan. 

proffskockar-ingredienser-alltid-hemma-laga-mat-inspiration-Foto: Photocuisine 

Ansjovis
”Det är en av mina favoriter i köket, antingen konserverade eller i burk med olivolja och salt. En liten ansjovis kan göra mycket för en rätt, ge den djup och komplexitet. Ansjovisen kan verkligen höja en annars tråkig och enkelt maträtt.” – Nicholas Stefanelli, Masseria

Citrus
”Citroner, lime eller grapefrukt är bra att ha hemma. Du kan använda zest, juice eller fruktköttet för att piffa upp en maträtt. Du behöver heller inte använda så mycket salt när du har i lite citrus. Jag måste ha citrus hemma.” – Tom Douglas, Tom Douglas Seattle Kitchen

Soja
”Att han en god soja är viktigt. Jag använder den främst för att få barnen att äta. Ett bra tips är att blanda den med majonnäs som dippsås för kyckling. Eller kombinera med risvinsvinäger och chilisås för en snabb marinad för biff och fläsk.” – Chip Flanagan, Ralph’s on the Park in New Orleans

Grekisk yoghurt
”Använd den till frukost med färska bär och granola, till lunch som en tzatziki i pita med grillad kyckling och grönsaker, som salladsdressing eller marinad till lamm eller biff. Dess tjocka konsistens gör den till ett smakrikt alternativ till majonnäs eller gräddfil. Du kan även använda den i bakning.” – -Brandon Shapiro, Wildwood Kitchen in Bethesda

Ofiltrerad ekologisk olivolja
”Jag lagar mat med kött varje dag och har tre ingredienser som jag alltid kommer tillbaka till, det är ofiltrerad olivolja, grovsalt och färsk svartpeppar. När du lagar kött ska du hålla kryddningen enkel så att köttet kan få stå för sig själv.” – -Christina Scifo, Maxwell Chophouse

Kondenserad mjölk
”Jag har alltid ett par burkar kondenserad mjölk i skafferiet och några isbitar med passionfruktspuré i frysen. Kondenserad mjölk är ett förvånansvärt gott sötningsmedel när du bakar.” – Tiffany MacIsaac, Buttercream Bakeshop

Salt
”Ett bra salt är en nödvändighet i köket. Jag tycker om att använda ett grovsalt utan jod för vardagligt bruk och havssalt som finish.” – Roger Jacobsen, American Whiskey

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger