Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Här är fem goda alternativ till kräftor som du kan servera på kräftskivan - perfekt för dig som inte äter skaldjur!

Nöje

Alternativ kräftskiva – goda alternativ för dig som inte äter kräftor

Alternativ kräftskiva – goda alternativ för dig som inte äter kräftor
5 Se Bildspelet
http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/88/882566218249e74c1282bf1bd62dc1ae_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo5MzoiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTYvMDcvN2IzYTUwY2JmNGE5ZGM1ZWEzZmNjYTAyNWVhOWZiZTIuanBnIjtzOjU6Im1heF93IjtpOjk4MDtzOjU6Im1heF9oIjtpOjA7czo0OiJjcm9wIjtiOjA7czo5OiJjcm9wX2FyZ3MiO2E6MDp7fXM6NzoicXVhbGl0eSI7aTo4NTtzOjc6InNoYXJwZW4iO2I6MDt9

Kronärtskocka

Medan de andra sitter och plockar och pillar med sina kräftor är det väl helt optimalt för dig att ha något lika plockigt, för gemenskapens skull! Kronärtskockor är det optimala alternativet!

Koka dem hela med salt och citron i vattnet och doppa bladen i smält smör, eller släng på de halverade huvudena på grillen och ät med samma aioli som dina kamrater har till kräftorna! Löjligt gott!

Foto: Olive Magazine

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/a7/a7f81c80d277a230f6d6ae20608041dd_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czoxMDA6Imh0dHA6Ly9tZXRyb21vZGUuc2Uvd3AtY29udGVudC9ibG9ncy5kaXIvMS9maWxlcy8yMDE2LzA3LzEzNjA4MjE4XzEwMTU0MzU4OTI3Njc1ODAyXzIwMjc4OTM3NDBfbi5qcGciO3M6NToibWF4X3ciO2k6OTgwO3M6NToibWF4X2giO2k6MDtzOjQ6ImNyb3AiO2I6MDtzOjk6ImNyb3BfYXJncyI7YTowOnt9czo3OiJxdWFsaXR5IjtpOjg1O3M6Nzoic2hhcnBlbiI7YjowO30%3D

Västerbottenpaj

Ingredienser:
Pajskal
175 g smör
4,5 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning
5 dl riven västerbottenost
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm chilipulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.

Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform. Låt stå i kyl ca 30 min.

Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen ca 10 min.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och chilipulver.

Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet.

Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

Foto: Cassandra bakar

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/b4/b40b0ba1811644036b9a334164e9ee82_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3OToiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTYvMDcvb3N0cm9uLWdyYXRpbmVyYWRlLmpwZyI7czo1OiJtYXhfdyI7aTo5ODA7czo1OiJtYXhfaCI7aTowO3M6NDoiY3JvcCI7YjowO3M6OToiY3JvcF9hcmdzIjthOjA6e31zOjc6InF1YWxpdHkiO2k6ODU7czo3OiJzaGFycGVuIjtiOjA7fQ%3D%3D

Gratinerade ostron

Du kanske inte är så mycket för skaldjur över lag? Då vill vi nu omvända dig! Gratinerade ostron är sjukt gott, det kanske till och med kan bli din inkörsport till att bli en riktig skaldjursfantast.

Du kan egentligen fylla dem med i princip vad du vill: färskost, creme fraiche, citron, vitlök, persilja eller vad du gillar mest. Toppa sedan med lagrad ost och skjutsa in i ugnen tills de fått fin färg! Om du känner dig osäker på vad som blir gott:

Citron och spenat
Champagne och rom
Gräslök

Foto: flavouredwithlove.com

http://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/9d/9d3469740b953ac0f7ff6d3d3c84aff4_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo5MToiaHR0cDovL21ldHJvbW9kZS5zZS93cC1jb250ZW50L2Jsb2dzLmRpci8xL2ZpbGVzLzIwMTYvMDcvQmFjb24tV3JhcHBlZC1EYXRlcy0xNC02MDB4OTc1LmpwZyI7czo1OiJtYXhfdyI7aTo5ODA7czo1OiJtYXhfaCI7aTowO3M6NDoiY3JvcCI7YjowO3M6OToiY3JvcF9hcmdzIjthOjA6e31zOjc6InF1YWxpdHkiO2k6ODU7czo3OiJzaGFycGVuIjtiOjA7fQ%3D%3D

Baconlindade dadlar med chevré

Ingredienser:
8 skivor bacon (skippa om du vill ha vego-vänligt)
16 dadlar
100 – 150 g getost
tandpetare

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.

Gör ett snitt i dadlarna (på längden) så det skapas en liten öppning.

Fyll hålet med getost med hjälp av en liten sked.

Skär baconskivorna  på mitten. Linda en halva runt varje dadel och fäst med en tandpetare.

Lägg dem på en plåt med kanter (så det inte rinner ner fett i ugnen..) och grädda i 10 minuter .

Ta bort tandpetaren och vänd på dadlarna, grädda sedan ytterligare i 5-8 min så dadlarna får fin färg runtom.

Ta ut ur ugnen och lägg dadlarna på hushållspapper för att få bort det överflödiga fettet.

Låt stå i 5 minuter före servering .

Foto: Pinch of Yum

Här är fem goda alternativ till kräftor som du kan servera på kräftskivan – perfekt för dig som inte äter kräftor!
 
Snart kommer det börja droppa in inbjudningar till diverse kräftskivor, eller kanske funderar du själv på att bjuda in till en? Det är så härligt med fest men det är inte alla som gillar eller av olika anledningar vill äta just kräftor och skaldjur. Därför har vi listat 5 galet goda alternativ att servera på kräftskivan som garanterat kommer älskas av alla, varav tre är helt vegetariska!
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind