Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!
Skönhet

FLÄTAT OCH BOHEMISIKT

Flätat, busigt och bohemiskt – inspireras av Roberto Cavalli i höst! Metros skönhetsredaktör Petra Tungården testar senaste skriket, rykande färskt direkt från catwalken hos kändisfrisören Steve Terry på salongen You i Stockholm. Så gör du steg-för-steg!

1. Förbered
För att få till det busiga bohemiska svallet, börjar Steve med att spraya igenom hela håret med saltvattenspray, det får även frisyren att sitta på plats hela dagen. Dela sedan upp håret i sektioner och locka del för del. Främst för att få struktur i håret.

2. Busiga lockar
Lockarna får inte se för perfekta ut, börja locka från hårets mittlängd. Locka sedan upp håret, bort från ansiktet. Använd dig av en locktång utan klämma eller locka håret utanpå fästet, för att undvika märken. Håret ska bara se tillrufsat ut. Om du låter locken svalna i handen, innan du släpper ut dem – håller de bättre.

3. Fläta
Ta två främre sektioner på varje sida av håret framtill och fläta, ganska slarvigt. Dra bak håret och börja fläta i öronhöjd.  Var noga med att fläta hela vägen ner. Fäst slutligen flätorna med genomskinliga tofsar på bägge sidor.

4. Krans
Fäst flätorna med hjälp av små hårnålar, som gärna får synas – ju busigare resultat, desto bättre. Satsa på snygga hårnålar i roséguld. Låt flätorna ligga huller om buller, det är en del av frisyrern. Det ska kännas spontant och hemmafixat.

5. Slutfinsih
Steve avslutar med att rufsa till lockarna genom att försiktigt tupera upp det fria håret.  Använd dig sedan av hårspray för att fixera frisyren och glansspray längst ner i topparna. Dra gärna ut små teser från flätorna, för att få till den bohemiska lite spretigare slutlooken.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Philip Conradsson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Träningsglädje
Man
Viktor Frisk
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Flora Wiström
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Linn Eklund
Man
Marcus Schuterman
Hälsa
Ida Warg
Man
Kevin Triguero
Home
Amelia Widell
Home
Sanna Fischer
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Johan Hurtig
Man
Niklas Berglind
Mode
Emelie Wikström