Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!
Skönhet

Petra Tungården avslöjar sina skönhetsfavoriter

Petra Tungården avslöjar sina skönhetsfavoriter
9 Se Bildspelet

 
 
Metro Modes modechef Petra Tungården om enkla vardagsmakeuper, perfekta ögonbryn och varför hon inte kan leva utan sin primer.
 
Vad betyder skönhet för dig?
– För mig är det viktigt känna mig bekväm. Skönhet handlar inte bara om det yttre utan hur man mår. Man ser när folk mår bra.
 
Hur sminkar du dig till vardags?
– Eftersom jag ofta försover mig försöker jag förenkla processen så mycket som möjligt. Dels gör jag ögonfransförläning var tredje vecka och sen har jag nyligen gjort kosmetisk pigmentering vilket gör att jag numera vaknar upp med perfekta ögonbryn varje dag.
 
När känner du dig som snyggast?
– Jag älskar känslan att få göra sig riktigt snygg på fredagkväll, efter en riktigt intensiv jobbvecka då man knappt haft tid att duscha. Jag älskar smink men är en ”allt eller inget-person” och gillar inte att göra saker halvdant.
 
Vad är ditt bästa sminktips?
– Man ska undvika att sminka sig för att dölja saker i ansiktet, det syns alltid. Låt istället makeupen framhäva det du är mest nöjd med. Utgå efter din ansiktsform och de nyanser som passar dig. Detsamma gäller med kläder – klä dig efter din figur.
 
Hur fixar man en perfekt bas?
– Jag börjar alltid med Smashbox Photo Finish primer. Oavsett om jag är osminkad bär jag primer varje dag. RMS ”un” cover-up concealer under ögonen är grym och lämnar inga ”skidspår”, därefter applicerar jag Dior skin Nude Air foundation, den är tunn och täcker bara det den behöver täcka. Sedan fixerar jag basen med ett transparent pudret Hyaluronic hydra powder från By Terry. Över kindben, panna och under haklinjen applicerar jag lite Dior Skin Nude Air Tan Powder. Sist men inte minst applicerar jag en highlighter, The body shop honey bronze på ansiktets högsta punkter: kindbenen, i ögonvrån och under ögonbrynet.
 
 
Läs även:
Metro Mode testar concealer – här är 5 vinnare för hösten 2015
Punk royal är en höstens stora sminktrender – så fixar du looken
3 enkla steg till de perfekta fransarna – mascara är allt du behöver
 
 
Av: Elina Malm

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Man
Niklas Berglind
Man
Johan Hurtig
Creative
Sara Edström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emelie Wikström
Hälsa
Träningsglädje
Man
Philip Conradsson
Hälsa
PT-Fia
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Viktor Frisk
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Creative
Sandra Beijer
Home
Julia K
Home
Andrea Brodin
Creative
Flora Wiström
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Home
Sanna Fischer
Creative
Linn Wiberg
Creative
Sandra Hjort
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Kevin Triguero
Man
Marcus Schuterman
Home
Amelia Widell