Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

10 tips för hur du får snygga läppar som håller hela dagen

Metro Mode delar med sig av 10 enkla tips på hur du får ett par perfekta läppar som håller hela dagen.

Foto: Shutterstock

Ett snyggt läppstift kan verkligen vara rädda upp vilken akut sminksituation som helst. När du försover dig kan du alltid rädda din look med ett coolt läppstift eller göra dig redo för fest direkt efter jobbet. Problemet är dock att läppstiftet har en tendens att försvinna under dagen och att det ibland nästan kan se kladdigt ut.

1. Skrubba läpparna
Börja med att skrubba läpparna lätt med en fuktig handduk eller ta på lite läppbalsam och skrubba med en ren mascaraborste över läpparna. Utan små torra skinnfnasor på läpparna ser läpparna betydligt finare ut.

2. Lägg på en primer
Lägg på en genomskinlig primer längs ytterkanterna på dina läppar. Det förhindrar att läppstiftet “vandrar” iväg och kanterna håller sig skrapa.

3. Förstärk läpparna med en läppenna
Om du vill att din färg ska hålla hela dagen ska du lägga en bra grund med en läppenna. Börja med amorbågen, måla ett kryss i mitten av din överläpp. Då får du en snygg och väldefinierad båge. Fortsätt sedan med resterande ytterkanter. Vill du att färgen ska vara stark och verkligen hålla hela dagen kan du fylla i hela läpparna med pennan.

4. Välj ett läppstiftet
Det finns många olika varianter där ute, matta, krämiga och glansisga. Ett mattare läppstift har mer pigment i sig än ett krämigare och matta läppstift håller lite bättre. Har du torra läppar ska du inte använda ett matt läppstift, eftersom de har en tendens att torka ut läpparna. Ett krämigare och glansigare läppstift gör att läpparna ser naturligare ut och mer återfraktade, nackdelen är att de inte håller lika bra.

läppstift-tips-hacks-läppstift-håller-hela-dagen-1

5. Applicera läppstift
Även om du fyllt i hela läpparna med pennan så är det dags att måla på med läppstift. Det finns många olika tekniker för det, man kan använda en pensel, ett finger eller helt enkelt måla med läppstiftet. Det rätta är det du tycker känns rätt för dig. En fördel med en pensel är att det är lättare att få en mer definierad look eftersom penseln är mycket mindre och smalare än läppstiftet som ibland kan vara lite klumpigt.

6. Ta bort överflödig olja
Sätt ett papper mot läpparna och pressa försiktigt, då får du bort överflödig olja från läpparna. Måla sedan ytterligare ett lager, det nya lagret kommer fästa mycket bättre eftersom oljan är borta och färgen kommer dessutom hålla längre. Upprepa proceduren tills du känner dig nöjd.

7. Försegla läpparna
Avsluta med att hålla upp en tunn servett över läpparna och borsta på ett transparent puder. Pudret fungerar lite som ett lås och håller färgen på plats hela dagen.

8. Finslipa läpparna
Använd en concealer för att snygga till dina läppar. Måla längs ytterkanten av ditt läppstift för att verkligen göra linjen skarp. Dina läppar kommer verkligen “poppa” och se vrålsnygga ut.

9. Stoppa ett finger i mun
Detta låter kanske helt sjukt, men för att förhindra att du får en massa läppstift på tänderna så kan faktiskt ett finger hjälpa till. Stoppa in ett rent finger i munnen, förslagsvis ditt pekfinger, gör en pussmun och dra ut fingret. All färg som skulle hamnat på dina tänder sitter nu på ditt finger.

10. Låt läpparna vara
Vi vet att det är väldigt frestande att gnida läpparna mot varandra när man har läppstift på sig. Tyvärr så får färgen ta mycket stryk av det. Försök att inte slicka på dem eller gnida dem mot varandra, det är jättesvårt men det kan vara värt det. Men läpparna ska självklart tåla en kyss. Det finns alltid en risk att dina läppar kommer svika dig och färgen försvinner, så ha alltid ett läppstift i fickan, bara ifall att.

Läs även:

10 misstag vi gör när vi fixar våra ögonbryn!
Sminkguide: Så gör du din contouring steg för steg!

270 Gentle Lip Scrub - L:a Bruket KÖP

270 Gentle Lip Scrub - L:a Bruket

L:a Bruket 270 Gentle Lip Scrub är en läppskrubb är utformad för att återställa, återfukta och skydda läpparna. Med en oljerik bas och mjuk konsistens polerar den skonsamt bort döda hudceller tack vare en unik blandning av tre botaniska exfoliatorer (tranbärsfrö, nyponfrö och kristallsocker från betain). Berikad med morotsolja och vitamin E ger den dig mjuka, lena och rena läppar. Det viktigaste steget i att förbereda läpparna för djup och effektiv återfuktning. Lip Scrub är helt fri från vatten och tillfyllnadsmedel vilket också säkerställer hög tolerans, även för den mest känsliga huden.

Pris: 300 kronor.

Finns även hos Åhléns!

KÖP

Nästa bild
Sugar Lip Scrub - Kylie by Kylie Jenner KÖP

Sugar Lip Scrub - Kylie by Kylie Jenner

Den vaniljdoftande Sugar Lip Scrub är en läppskrubb som varsamt exfolierar och mjukgör för oemotståndligt läppar. Formulerad med exfolierande Socker, Jojobaolja och Sheasmör, polerar denna Sugar Lip Scrub bort döda hudceller och hjälper till att låsa in fukt. Torra läppar förvandlas till mjuka och redo för make-up!

Pris: 265 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lip Primer Nude - NYX KÖP

Lip Primer Nude - NYX

Gör så att färger på läpparna “poppar”.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ultimate Lips Lip Primer - LH Cosmetics KÖP

Ultimate Lips Lip Primer - LH Cosmetics

Applicera Ultimate Lips Lip Primer på dina läppar innan ditt läppstift eller läppglans för att jämna ut och för att skapa den perfekta basen för en intensiv röd nyans så väl som en neutral nude.

Pris: 177 kronor.

(Rek pris: 199 kr)

KÖP

Nästa bild
Prep + Prime Lip Base Prep + Prime Lip - MAC KÖP

Prep + Prime Lip Base Prep + Prime Lip - MAC

Prep + Prime Lip er en neutral fuktgivande läpprimer, den ger fukt och utjämnar de fina linjerna på läpparna. När den används under ett läppstift eller ett lipgloss, uppnår man en mer jämn och hållbar look. Primeren kan även appliceras under dagen ovanpå ditt läppstift för att fräscha upp och mjukgöra strukturen på dina läppar. Hållbart förpackad i en FSC-certifierad kartong.
PRO TIP
Använd den ovanpå dina matta läppstift för att ge en smidig känsla men fortfarande med samma matta effekt. Du kan också använda produkten på bara läppar för att återfukta och släta ut läpparna utan att tillföra glans.

Pris: 255 kronor.

KÖP

Nästa bild
Stay On Lip Primer - Beauty Act KÖP

Stay On Lip Primer - Beauty Act

En skir läppprimer som jämnar ut läpparna och förbereder dem för färgapplicering. Den lätta, krämiga formulan är enkel att applicera och glider smidigt på huden. Förlänger hållbarheten på läpprodukter.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lip primer - Anastasia Beverly Hills KÖP

Lip primer - Anastasia Beverly Hills

En lätt och mjuk formula som återfuktar och förbereder läpparna för färg. Använd Anastasia Beverly Hills Lip Primer för att förhindra pigment från att blekna och flagna.

Använd för sig själv eller som en primer innan läppfärg. Kan användas som en balsamerande behandling under natten.

Pris: 199 kronor.

(Rek pris: 235 kr)

KÖP

Nästa bild
Slim Lip Pencil Nude Pink - NYX KÖP

Slim Lip Pencil Nude Pink - NYX

För en look som håller länge och inte smetar ut sig.

Pris: 79 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Matte revolution lipstick pillow talk - Charlotte Tilbury KÖP

Matte revolution lipstick pillow talk - Charlotte Tilbury

Skapa genast en djupt matt läppeffekt med Charlotte Tilburys Matte Revolution läppstift. Denna läppstiftsformula innehåller extrakt från läppstiftsträd och orkidéer som lugnar, skyddar och återfuktar dina läppar för en välmående känsla. En harmonisk blandning av oljor, triglycerider och vax ger dig möjligheten att bygga upp färgen enligt önskemål, och den håller i upp till 10 timmar! Den fyrkantiga spetsen är formad för att efterlikna en läppborste och möjliggör enkel och exakt applicering.

Vårdande läppstift som gör läpparna fylligare.

Pris: 400 kronor.

Finns i 15 olika nyanser!

KÖP

Nästa bild
Luxe Lipstick - Bobbi Brown KÖP

Luxe Lipstick - Bobbi Brown

Läppstift med hudvårdande ingredienser och en fyllig satinfinish – för läppar som känns lika lyxiga som de ser ut. Våra nyanser är balanserade med neutrala toner och smickrar alla hudtoner.
Vad gör den?
Bobbi Browns lyxigaste satinformula är enkel att applicera och återfuktar i 10 timmar samtidigt som den vårdar läpparna efter bara 1 vecka. En blandning av blomextrakt och vax vårdar läpparna i en krämig formula som inte mattas av, smular eller flyter ut.

Pris: 480 kronor.

Finns i 4 olika nyanser!

KÖP

Nästa bild
Rouge Pur Couture Lipstick RMR - Yves Saint Laurent KÖP

Rouge Pur Couture Lipstick RMR - Yves Saint Laurent

Perfekt för hösten och vinterns alla fester.

Pris: 450 kronor.

KÖP

Nästa bild
Läppstift - Isadora KÖP

Läppstift - Isadora

Ett bra budget alternativ som både ger kraftig färg och håller länge.

Ett klassiskt, fylligt och djupt återfuktande läppstift.

Applicera en generös mängd på läpparna.

Pris: 159 kronor.

Finns även hos Åhléns!

Finns även hos Bangerhead!

KÖP

Nästa bild
Retro Matte Lipstick Ruby Woo - MAC KÖP

Retro Matte Lipstick Ruby Woo - MAC

Ett rött läppstift som ger en matt finish och som verkligen sitter.

MAC Lipstick – den ikoniska produkten som gjorde MAC berömt. Detta hållbara läppstift ger ett intensivt färgresultat och har en fullständigt matt finish.

Pris: 265 kronor.

KÖP

Nästa bild
Matte Lipstick Velvet Teddy - MAC KÖP

Matte Lipstick Velvet Teddy - MAC

Supersnygg nyans och färgen håller hela dagen.

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!