Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!
Skönhet

Hon trollar bort sina mörka ringar under ögonen med gurkmeja (!?)

gurkmeja-morka-ringar-under-ogonen-sminka-bort-dolja-hack-Att ha mörka ringar under ögonen är väl något som vi alla har någon gång, kanske speciellt på måndagsmorgnarna. Att dölja och sminka över dem kan vara klurigt och resultatet blir lätt ”kakigt”. Skönhetsbloggaren Farah Dhukai har hittat en rätt annorlunda lösning på detta problem, nämligen gurkmeja.
 


 
Hon blandar buttermilk (kärnmjölk) och gurkmeja till en smet som hon sen applicerar med en sminkborste runt ögonen. Efter att blandningen har torkat tvättar hon bort det och hennes mörka ringar är borta. Det som händer är att gurkmeja färgar huden temporärt gul, och gult neutraliserar lila och blåa toner.
 
Tyvärr kan vi inte köpa kärnmjölk i Sverige men det är faktiskt superlätt att göra det själv. Du blandar 2,3 dl mjölk med 1 msk vinäger och låter det stå i 10 minuter. Hur enkelt som helst.
 
Det du ska tänka på innan du testar detta knep är att din hud bli irriterad av att ha kryddor direkt på huden, testa därför blandningen på din underarm och vänta i två dagar. Har du inte fått någon reaktion så är det bara att tuta och köra. En annan sak du kan tänka på är att grukmeja-tricket kanske inte fungerar så bra om du har väldigt ljus hy. Då kan det gula från gurkmejan ta över så istället för att se ut som en panda kan du se ut som om du ätit ostbågar med hela ansiktet.
 
Foto: Instagram.com/farahdhukai

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Flora Wiström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Philip Conradsson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Träningsglädje
Man
Viktor Frisk
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Linn Eklund
Man
Marcus Schuterman
Hälsa
Ida Warg
Man
Kevin Triguero
Home
Amelia Widell
Home
Sanna Fischer
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Johan Hurtig
Man
Niklas Berglind
Mode
Emelie Wikström