Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Hudläkare: Dina selfies kan skada din hy

selifes-forstor-huden-dalig-hy-skarmar-blatt-ljus-

Är du en okrönt selife-drottning? Då kan det vara läge att vända kameran åt andra hållet för en stund. Det har nämligen visats att sina selfies kan förstöra din hy.
 
Även om du inte ser dig själv som en person som tar många selfies, så kan vi nog lova dig att du tar fler än vad du tänker dig. Tänk bara på den senaste grimasen som du skickade till din kompis på Snapchat. Att vända kameran åt oss själva har blivit en del av vår dagliga rutin, men vi tänker inte på vad mobilskärmen gör med vår hy. Är det bra att rikta skärmen mot vårt ansikte flera gånger om dagen?
 
Den brittiska bloggaren Mehreen Baig tar ungefär 50 selfies om dagen, hon började fundera på om hennes hy påverkas av alla selfies. I en artikel i Daily Mail undersöker hon hur mycket huden påverkas av HEV-ljuset från våra mobiltelefoner.
 
Hon upptäckte att hon på senaste tiden fått fläckar i ansiktet, större porer och mörka ringar under ögonen. Så hon bestämde sig för att träffa dermatologen Simon Zokaie för att ta reda på om det var mobilen som orsakade förändringarna i hennes ansikte.
 
Efter att Zokaie gjort flera test på Baigs hy kunde han konstatera att hennes hy hade blivit skadad av HEV-ljuset från hennes mobil. Den största skadorna syntes inte på det yttre hudlagret utan fanns djupare in i huden. De fläckar och fräknar Braig fått kunde direkt kopplas till ljuset från hennes dator och mobil.
 
För att skydda din hy mot ljuset från din elektronik berättar Zokaie att du ska smörja in huden med minst solskyddsfaktor 30, helst 50, varje dag.
 
Foto: All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Flora Wiström
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Linn Eklund
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Dasha Girine
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Amelia Widell
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Johan Hurtig
Man
Kevin Triguero
Home
Sanna Fischer
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson