Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så undviker du att få spruckna läppar i höst och vinter

En mindre trevlig detalj med hösten och vintern är att huden och framförallt läpparna blir torra som fnöske och spricker. Huden har vi lärt oss hur vi ska ta hand om, vi lägger fuktgivande ansiktsmasker och smörjer in oss. Men med läpparna gör vi som vi alltid har gjort, tar närmaste läppbalsam. Ändå spricker läpparna – det här ska du göra istället.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

1. Smörj läpparna med olja

Skippa de onaturliga läppsceraten, vissa innehåller ämnen som faktiskt torkar ur läpparna ännu mer. Satsa istället på att smörja in läpparna med några droppar olivolja. Den återfuktar och gör nytta direkt.

2. Använd läppbalsam istället för läppstift


Måla inte torra läppar med läppstift, dels så ser det inte bra ut och dels så är läppstiftet uttorkande. Måla läpparna istället med ett färgat läppbalsam. Du får färgade läppar och de blir dessutom återfuktade.

3. Välj rätt läppbalsam


Titta igenom innehållsförteckningen innan du köper ett nytt läppbalsam. Titta efter ingredienser som sheasmör, jojobaolja, mandelolja och e-vitamin. De är både återfuktande och skyddar läpparna mot föroreningar.

Läppbalsam - Clinique KÖP

Läppbalsam - Clinique

Djupt återfuktande läppbalsam som hjälper till att reparera torra och olyckliga läppar. Ger ett vackert utseende och skapar en mjuk behaglig känsla. När den appliceras regelbundet kommer du med tiden uppleva en märkbar skillnad i fasthet och konsistens.

Pris: 209 kronor.

Finns även hos Parfym.se!

Finns även i Lyko!

KÖP

Nästa bild
Acute Lip Balm - Eucerin KÖP

Acute Lip Balm - Eucerin

Högeffektivt läppbalsam som ger omedelbar, intensiv vård av torra och extremt torra läppar samt hudrodnad runt läpparna. Innehåller en unik kombination av aktiva ingredienser som återfuktar och lugnar huden, stärker hudens naturliga skyddsbarriär samt stödjer hudens förnyelseprocess. Utan parfym.

Pris: 32 kronor.

Finns även hos Apohem!

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - La Roche KÖP

Läppbalsam - La Roche

Ett lugnade barriärläppbalsam som skyddar och återställer huden hos torra, spruckna och irriterade läppar.

Pris: 69 kronor.

Finns även hos Apohem!

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Decubal Lips KÖP

Läppbalsam - Decubal Lips

En fet, närande och återfuktande salva för läppar och andra torra fläckar på huden. Innehåller lanolin och bivax som skyddar och vårdar huden. Ger huden rikt med fukt och lipider samt gör den mjuk. Använd på torra läppar samt andra torra partier såsom nagelband och armbågar. 99% fetthalt. Oparfymerad.

Pris: 45 kronor.

Finns även hos Apohem!

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Nuxe KÖP

Läppbalsam - Nuxe

Vårdande balm som ger torra läppar god komfort och en naturligt glossy finish. Verkar återfuktande och har en härlig, mild doft av ros. Innehåller sheasmör och bivax som skyddar och mjukgör läpparna. För torra till mycket torra läppar.

Pris: 145 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hudsalva - Apotek Hjärtat KÖP

Hudsalva - Apotek Hjärtat

Mjukgörande hudsalva som innehåller vegetabiliska oljor och fetter. Innehåller sheasmör som verkar mjukgörande för exempelvis torra läppar, armbågar och hälar. Kan användas av hela familjen.

Pris: 45 kronor.

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Dr Lipp KÖP

Läppbalsam - Dr Lipp

Fyllig och 100% naturlig mirakelbalm, älskad av hudterapeuter, barnmorskor och makeup-artister. Det är en multiprodukt som förtjänar en fast plats i varje väska!

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Elizabeth Arden KÖP

Läppbalsam - Elizabeth Arden

Skäm bort dina läppar med åtta timmars vård med Elizabeth Arden Eight Hour Lip Protectant Stick. Det bärbara stiftet är känt för sina fantastiska helande och fuktgivande egenskaper och är berikat med mjukgörande medel, solskyddsfaktor och vitamin E.

Pris: 151 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Bamford KÖP

Läppbalsam - Bamford

Ett vårdande och skyddande 100% ekologiskt läppbalsam med läkande arnica samt mjukgörande kokos- och sheasmör.

Pris: 225 kronor.

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Clarins KÖP

Läppbalsam - Clarins

Ett vårdande läppbalsam med växtextrakt idealisk behandling för de känsliga läpparna och dess konturer. Maxi Lip® formulan ger läpparna ett fylligare och ungdomligare utseende. Innehåller bl a hallonolja och sheasmör som skyddar, mjukgör och ger näring.

Pris: 455 kronor.

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Filorga KÖP

Läppbalsam - Filorga

En läppcreme som från första appliceringen, återfuktar läpparna och gör att deras naturliga lyster och behagliga känsla återställs. Under de kommande veckorna fortsätter läpparn att bli mjukare, fylligare och vackrare.

Pris: 325 kronor.

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Maria Åkerberg KÖP

Läppbalsam - Maria Åkerberg

Cerat med äkta vaniljextrakt från Madagaskar som gör dina läppar mjuka och smidiga. Lip Care gör att läpparna håller bättre fukt och det medför att fina linjeringar runt munnen minskar. Det är mycket vårdande och drygt. Dessutom sitter det kvar länge på läpparna.

Pris: 79 kronor.

(Rek pris: 99 kr)

Finns även hos Meds!

Finns även hos Åhléns!

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Yves Saint Laurent KÖP

Läppbalsam - Yves Saint Laurent

Läppbalsam som ger näring och vårdar torra läppar, för ultimat komfort som varar länge. När du använder läppbalsamet varje dag hjälper det dina läppar att bli härligt mjuka och smidiga, och det framhäver din naturliga färg på läpparna.

Pris: 375 kronor.

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - Medik8 KÖP

Läppbalsam - Medik8

Effektivt skvalanbaserat läppbalsam i gelform som omedelbart smälter in i läpparna och blir oljig skön konsistens. Återställer lipiderna i läpparna. Ingredienser som efterliknar talgens roll i läppen.
Verkar läkande och lugnande. Snabbabsorberande och ger näring på djupet.

Pris: 295 kronor.

KÖP

Nästa bild
Läppbalsam - L:a Bruket KÖP

Läppbalsam - L:a Bruket

Generöst, ekologiskt cerat med bivax, mandelolja och kokosnötsolja. Långvarig, återfuktande och vårdande effekt i varmt och torrt eller riktigt kallt klimat.

Pris: 130 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!