Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Att gå till frisören och klippa sin slitna man kan vara riktigt härligt, men ibland

Skönhet

5 enkla sätt att få din klippning att hålla sig fräsch längre

Att gå till frisören och klippa sin slitna man kan vara riktigt härligt, men ibland kan det ta emot när det är dags för saxen. Vi vet, det kan kännas omständigt att hålla sig till 6-8-veckor-klippningar och har du inte en riktigt tät plånbok så är inte den heller så förtjust i den regeln. Så vad skulle du säga om vi visste hur du får frisyren att hålla längre?
 
har-hartips-harvard-slitet-har-klippa-sig-skadat-har-snurr

Vi har säkert alla varit där – det börjar närma sig åtta veckor sen du senast klippte dig och du börjar leva i förnekelse ”jag klippte mig typ igår, jag behöver inte klippa mig igen”. Samtidigt är du lite nojig över att ditt hår ska bli helt förstört. Nästa gång du klipper dig ska du råka säga ”klipp bort det slitna” och helt plötsligt har du fått en bob. Det behöver inte var så. Här är 6 knep på hur du håller friskt och fräscht mellan klippningarna.
 
Strunta i 6-8-regeln
Ett enkelt steg till att få din klippning att hålla längre är att helt enkelt strunta i regeln. För om ditt hår är någorlunda friskt med några kluvna toppar så behöver du inte klippa dig så ofta. Då räcker det om du klipper dig var 12:e vecka. Har du dock kort hår och vill hålla frisyrer så är det ändå bra att hålla sig till 6-8-regeln (tyvärr).
 
Använd hårinpackning
Det bästa sättet att hålla ditt hår i schack mellan klippningarna är att göra regelbundna hårinpackningar, ungefär en till två gånger i veckan. Satsa på återfuktande och vårdande hårinpackningar som den här från Kerastase eller den här från Maria Nila. Genom att hålla ditt hår återfuktat kommer håret kännas friskare under en längre tid och du kan hålla dig borta från frisören.
 
Skaffa rätt frisyr
Drar du dig för att gå till frisören? Då är det en dum idé att klippa en kort frisyr. Har du långt hår kan det ta längre tid mellan frisörbesöken utan att det syns eller gör något. Har du däremot en kort frisyr kommer det märkas ganska tydligt att du inte har klippt dig.
 
Tvätta inte ditt hår för ofta
Om du tvättar ditt hår för ofta kan håret torka ut vilket gör att ditt hår blir risigt och är redo att klippas. Tvättar du håret två gånger i veckan kommer ditt hår må så mycket bättre och hålla sig friskare längre. Om du tränar och känner dig ofräsch kan du testa att bara schamponera rötterna.
 
Låt ditt hår ta ”ledigt”
Ett bra tips för att hålla ditt hår friskt är att låta ditt hår ha en ledig dag i veckan. Då du inte använder några produkter eller stajlar det på något vis. Du låter det helt enkelt hänga rakt ner och vila.
 
Torka inte håret med handdukar
En vanlig frottéhandduk ruckar upp hårstråna och skadar i längden håret. Därför är det bättre att torka håret med en gammal T-shirt.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje