Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

De flesta känner nog igen den där frustrerade känslan när man rakar benen på kvällen

Skönhet

6 enkla sätt att få din rakning att hålla längre

raknings-tips-halla-langre-2016-puffDe flesta känner nog igen den där frustrerade känslan när man rakar benen på kvällen och sen på morgonen redan har stubb. En lösning kan vara att vaxa benen men har du inte lust med det kommer här några enkla tips på hur kan få din rakning av hålla längre.
 
1. Skrubba kroppen!
Dagen innan du ska raka benen är det bra och skrubba kroppen. Använd gärna en saltskrubb för att få bort alla döda celler som små hårstrån kan gömma sig under. På så sätt kommer du åt alla hårstrån.
 
2. Duscha eller bada innan du rakar benen.
Genom att duscha eller bada innan du börjar raka benen så får du bort naturliga oljor och svett från huden. Det räcker med 2 till 3 minuter för efter 15 minuter blir huden rynkig och sväller en aning vilket gör det svårare och raka.
 
3. Använd raklödder istället för tvål.
Använd raklödder istället för tvål när du ska raka benen. Raklödder gör så att det är vatten kvar i håret och att rakhyveln lättare glider över huden medan tvål både kan förstöra din rakhyvel och torka ut din hud.
 
4. Byt rakblad
Det är viktigt att ha ett bra rakblad eftersom de ger en närmare, mjukare och mer behaglig rakning. Alla rakhyvlar är olika men du bör byta ut ditt rakblad så fort du märker att det börjar bli slött. Genomsnittet är att ersätta bladet efter cirka 10 rakningar.
 
5. Rakning
Tryck inte rakhyveln mot huden utan lägg den bara mot huden och raka i den riktningen som känns bäst. På så sätt kommer du åt bättre och du undviker skärsår.
 
6. Efterbehandling
Efter du rakat benen så skölj av dem ordentligt och badda dem sedan torra med en handduk. Smörj därefter in benen, gärna i någon olja så att de återfuktas.
 

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Källa: marieclaire.com
Foto: Alliance / Alamy / All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger