Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

6 misstag vi alla gör när vi målar våra ögonfransar

mascara-mascaratips-hacks-puff-
Allt som vi tidigare gjort är tydligen helt fel. Här är de vanligaste misstagen vi gör när vi målar våra fransar.

1. Vi målar de övre fransarna först
De flesta målar nog de övre fransarna och sen de nedre, men du ska istället göra tvärtom. För hur många gångar har du inte irriterat dig på att mascarafläckarna på ögonlocket? Det slipper du om du börjar med de nedersta fransarna.

2. Vi pumpar borsten
Det här gör vi nog alla utan att tänka på det. Om du drar borsten upp och ner i tuben kommer det in luft och mascaran torkar ut. Så sluta upp med det!

3. Vi använder en för gammal mascara
På alla sminkprodukter finns det en hållbarhetsmärkning i form av en lite burk med en siffra i. En mascara brukar hålla i ungefär tre-sex månader. För att undvika ögoninfektioner ska du inte använda den i mer än sex månader. Börjar den klumpa sig ska du slänga den direkt.

4. Vi använder bara en mascara
Fler är bättre än en och det gäller även mascara. Varje mascara har en uppgift, oavsett vad reklamen säger, vissa ger längd och andra ger volym. Genom att kombinera två mascaror med olika egenskaper kommer du få riktigt dramatiska fransar.

5. Vi använder inte ögonfranstång
Genom att använda en ögonfranstång så kommer dina ögon att se större ut och fransarna får en riktig skjuts. Sätt tången vid roten, tryck ihop och håll i 10 sekunder. Måla sedan mascaran som vanligt. Du kommer märka en stor skillnad.

6. Vi målar bara en sida av fransarna
Det här tänker du nog inte på, men du målar faktiskt bara en sida av fransarna. När du har på mascara målar du förmodligen bara undersidan av fransarna. Nackdelen är att fransarna tyngs då ner och de får inte volymen du vill ha. Målar du översidan också blir det jämnvikt på fransarna och de kan hålla formen hela dagen.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman