Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Den senaste tiden har fler och fler börjat prata om koreansk skönhet, eller K-beauty

Skönhet

Därför är alla besatta av K-beauty just nu

Därför är alla besatta av K-beauty just nu
8 Se Bildspelet

Den senaste tiden har fler och fler börjat prata om koreansk skönhet, eller K-beauty som det också kallas. Det är verkligen överallt och flera stora skönhetssidor har sina egna K-beauty-kategorier. Varför är vi helt plötsligt besatta av allt som kommer från Sydkorea?

Koreansk hudvård sägs vara den gyllene porten till perfekt hud. Egentligen är vår fascination för koreansk skönhet någonting nytt och många har kanske K-beauty redan i sitt sminkskåp, för BB-cream (blev populärt i Korea) och sheetmasks. Vi har samlat några punkter som listar varför många skönhetsnördar har börjat gilla de spännande produkterna.

1. Koreanska kvinnor älskar hudvård

Koreanska kvinnor lär sig att ta hand om sin hud redan när de är väldigt unga. Hudvård är viktigt i Korea och därför är produkterna ofta av hög kvalitet. De flesta produkter är mildare än västerländska och kan därför användas av personer med känslig hy.

2. De är innovativa

Sydkorea är ett färgstarkt land full av spännande saker och det gäller även deras hudvård. Trender dyker upp hela tiden och hudvårdsföretagen är inte sena med att testa nya spännande ingredienser och produkter.

3. De använder naturliga ingredienser

Koreanska skönhetsprodukter är vanligtvis fyllda av (enligt oss) udda och naturliga ingredienser som snigelsekret, åsnemjölk och bigift. Ingredienser som vi inte hittar i västerländska produkter men som kan göra underverk med din hy.

Foto: Unsplash

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt