Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så gör du din hy redo för våren

Precis lika viktigt som det är att byta ut vintergarderoben mot vårgarderoben är det att se över dina produkter på badrumshylla. De feta krämerna borde bytas ut och efter nästan ett halvår av mörker förtjänar huden en rejäl lystergivande boost. Vi har listat de bästa tipsen och produkterna till hur du gör dig och din hy redo för våren.

Foto: Instagram @elsahosk

Hur gör man sig på bästa sätt redo för våren när det kommer till hudvård?
Det första steget är att se till att ”damma av” vinterhuden med en effektiv peeling. En peeling hjälper dig att ta bort gamla, torra och trista hudceller från hudytan som i sin tur lämnar plats åt en mjuk, jämn och fin hud med lyster. Detta brukar vara ett bra första steg för vårhuden.

Vårt andra tips är att satsa på en peeling som innehåller enzymer eller syra istället för en klassisk kornpeeling. De är minst lika effektiva men nöter inte på huden i onödan. Sedan tycker vi att man kan satsa på, om man har en grövre och tåligare hud, en så kallade ”trippel peeling” produkt som innehåller både, korn, enzymer och syra. Ett annat enkelt peelingtips är så kallade ”peelpads” som man bara sveper över ansiktet en gång om dagen. De är ett magiskt hjälpmedel till att få fram vacker vårlyster.

Varför är det så viktigt att byta kräm från vintern till våren?
Precis som när man städar sin klädgarderob hemma och plockar bort vinterkläder för att göra plats för lite tunnare vårkläder bör man se igenom sin hudvårdsgarderob. Det fungerar ju till exempel inte att gå omkring med sin vinterjacka när det börjar bli varmare ute. Och precis samma regel gäller när det kommer till huden. Vår hud liksom vår kropp har olika behov av olika vård de olika årstiderna. Våren är den kraftigaste årstiden och många kan uppleva att huden plötsligt blir lite fetare. Vanligt är att man då måste byta från vinterns rikliga kräm till en lite lättare och mer balanserande variant.

Hur boostar man huden lite extra nu inför våren?
– Något som är perfekt är att göra en kurbehandling med serum. Men sedan kan jag även rekommendera en multivitaminkur eller en kur med C-vitamin. Det piggar upp huden, ger lyster och fin klarhet.

Vilka är de bästa produkterna att använda för ansiktet just nu och varför?
Om man bara ska välja en produkt är det en med UV-Skydd. UV-Skydd, eller solskydd som man kallar det i vardagligt tal, är den absolut viktigaste produkten. Ett bra UV-skydd ger dig ett perfekt skydd mot UVA/UVB strålar och miljöföroreningar samtidigt som den ger huden massor av välbehövliga antioxidanter. Ett bra komplement är att addera ett serum under som arbetar djupare inpå huden och som har en mer behandlande effekt.

Ett tips är att sova med olika fuktmasker. De är verkligen som en dröm för huden och som en extra intensiv fuktinpackning. Man vaknar alldeles mjuk och slät på morgonen vilket känns underbart. Vi på redaktionen gör själva kuren ungefär 2-3 gånger i veckan istället för att addera vår vanliga nattkräm – och vi älskar det.

 

Body Cream - Rituals KÖP

Body Cream - Rituals

Enkel att applicera och med en sammetslena formula som är näringsrik och stärkande för huden. Unik blandning som innehåller antioxidanter, vitamin E och Centella asiatica, som hjälper till att stärka huden.

Pris: 195 kronor.

KÖP

Nästa bild
Body Scrub - Rituals KÖP

Body Scrub - Rituals

Exfoliera huden för ett jämnare utseende och känsla samtidigt som du lägger till ett extra vårdande lager i din hudvårdsrutin.

Tips: Applicera skrubben på fuktig hud innan du kliver i badet. I stället för att skölja av den kan du luta dig tillbaka och njuta av skrubbens välgörande effekt när sockret smälter i vattnet och oljorna blir till en aromatisk badolja.

Pris: 165 kronor.

KÖP

Nästa bild
EGF Serum - Bioeffect KÖP

EGF Serum - Bioeffect

Stimulerar hudens förnyelseförmåga.

Pris: 1 395 kronor.

KÖP

Nästa bild
Retexturing  Mask With Rose Clay - Origins Original Skin™ KÖP

Retexturing Mask With Rose Clay - Origins Original Skin™

2-i-1-ansiktsmask med en krämig lerformula som försiktigt rengör på djupet och exfolierar huden skonsamt samt förbättrar hudens struktur. Porerna suddas ut och hudens klarhet återställs. Du får en omedelbar, vacker lyster.

Pris: 208 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Dramatically Different Moisturizing Gel - Clinique KÖP

Dramatically Different Moisturizing Gel - Clinique

Oljefri, fuktgivande gelé utvecklad av hudläkare. Stärker hudens skyddande barriär så att fukten stannar där den ska.

Pris: 565 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ultimate Sun Protection Lotion WetForce Broad Spectrum Sunscreen SPF 50 - Shiseido KÖP

Ultimate Sun Protection Lotion WetForce Broad Spectrum Sunscreen SPF 50 - Shiseido

Shiseidos senaste innovation inom solskydd bygger på WetForce Technology kombinerat med HeatForce Technology. Tillsammans skapar de SynchroShield™, en osynlig skyddsbarriär vars egenskaper stärks vid kontakt med sol och vatten och då höjer skyddet när du behöver det som mest.

Ultimate Sun Protector Lotion SPF 50+ absorberas lätt av huden samtidigt som den hålls återfuktad.

Pris: 450 kronor.

KÖP

Nästa bild
Body Oil - Rituals KÖP

Body Oil - Rituals

Lägg till den fylliga kroppsoljan från The Ritual of Ayurveda i din dagliga hudvårdsrutin för extra näring. Den exklusiva formulan innehåller tre ayurvediska oljor som är kända för sina intensivt vårdande egenskaper: näringsgivande sötmandelolja, antiinflammatorisk moringaolja och återfuktande kokosolja. Den fylliga kroppsoljan återfuktar omedelbart på djupet och håller huden mjuk och skyddad. En perfekt kur för mycket torr hud som behöver extra näring.

Pris: 215 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tinted Moisturizer Natural Skin Perfector SPF 30 - Laura Mercier KÖP

Tinted Moisturizer Natural Skin Perfector SPF 30 - Laura Mercier

Skapa en perfekt hud med lätt täckning för en ”no-makeup makeup” med naturlig finish.

Pris: 549 kronor.

KÖP

Nästa bild
Renewed Hope in a Jar Night Cream - philosophy KÖP

Renewed Hope in a Jar Night Cream - philosophy

Förvandla huden medan du sover med en intensiv behandling som förnyar och återupplivar huden. Den rika fuktcremen är berikad med MYRAMAZE™, ett “återupplivande” växtextrakt. Cremen hjälper till att stödja hudens naturliga cellförnyelsecykel och verkar för att stärka inifrån och ut, för att bekämpa uttorkning och matthet.

Pris: 462 kronor.

KÖP

Nästa bild
7 Day Scrub Cream Rinse-Off Formula - Clinique KÖP

7 Day Scrub Cream Rinse-Off Formula - Clinique

Skrubbcreme utvecklad av hudläkare till alla hudtyper. Ger en jämnare och silkesmjuk hud. Fina linjer blir mindre synliga. Förbereder huden så att den bättre kan ta emot fukt.

Pris: 244 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Anthelios Ultralight Invisible Fluid SPF50+ Sun Cream - La Roche-Posay KÖP

Anthelios Ultralight Invisible Fluid SPF50+ Sun Cream - La Roche-Posay

Ge huden näring och skydda den med La Roche-Posay Anthelios Ultra-Light Invisible Fluid SPF50+ Sun Cream. Den lätta, luftiga vätskan glider enkelt över din hud, absorberas snabbt och ger ingen känsla av feta tunga rester. Denna solcreme med extremt högt skydd har utvecklats speciellt för känslig hud. Den skapar en kraftfull barriär mot solens skadliga strålar, vilket minskar risken för att man bränner sig och irritation.

Pris: 162 kronor.

KÖP

Nästa bild
Facial Moisturising Lotion SPF 25 - CeraVe KÖP

Facial Moisturising Lotion SPF 25 - CeraVe

Lätt och silkeslen ansiktscreme som skyddar huden mot skador orsakade av UV-strålar. Hjälper till att stärka och återställa hudens naturliga barriär för att förhindra uttorkning. Den använder tre naturligt förekommande ceramider och hyaluronsyra som lindrar alla typer av känslighet, vilket gör huden lugn, behaglig och ultrafrisk.

Pris: 156 kronor.

Passar normal till torr hud!

KÖP

Nästa bild
RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 - Paula's Choice KÖP

RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 - Paula's Choice

Lätt dagcreme för normal till fet hud. En silkeslen lotion som gör mindre blank samtidigt som den skyddar och stramar upp huden. Har en lätt färgad formula som passar de flesta hudtoner. Ger ett skonsamt mineralbaserat skydd med brett spektrum. Rik på antioxidanter som stimulerar kollagenproduktionen.

Pris: 159 kronor.

KÖP

Nästa bild
Antioxidant Daily Face Protectant SPF 30 - Jan Marini KÖP

Antioxidant Daily Face Protectant SPF 30 - Jan Marini

Daily Face Protectant förenar optimalt, högt solskydd med en kraftfull antioxidant, så kallad NayadTM och suveräna fuktgivande egenskaper. Ger ett högt solskydd och motverkar samtidigt rodnad av huden. Daily Face Protectant är vattenresistent, känns viltlös på och ger en matt finish med naturlig lyster.

Pris: 699 kronor.

KÖP

Nästa bild
Instant Hydrating Mask - Beauté Pacifique KÖP

Instant Hydrating Mask - Beauté Pacifique

Denna fuktgivande och fuktbevarande mask hjälper till att stabilisera fuktbalansen i huden. Innehåller sex ämnen som tillför och bibehåller fukten i huden och som hjälper till att bygga upp en skyddande barriär i hudens yttersta lager.

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Synchrovit C Serum - Synchroline KÖP

Synchrovit C Serum - Synchroline

Vitamin C-kur som kommer i 6×5 ml-förpackningar. Serumet innehåller C-vitamin och zink som hjälper till att jämna ut hudtonen och ge mer lyster till huden. Formulan hjäpler också till att behandla och motverka fina linjer och rynkor.

Pris: 739 kronor.

KÖP

Nästa bild
SkinRise Morning Glow 36 Pads - Exuviance KÖP

SkinRise Morning Glow 36 Pads - Exuviance

Tips! Klipp padsen i halvor – på så sätt räcker de dubbelt så länge.

Pris: 449 kronor.

Finns även hos Skin City!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!