Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Är du också en av dem som mer än gärna duttar i lite torrschampo för att få den där extra fräschören eller lite boostande för volymen? Det kanske är dags att tänka om...

Skönhet

Den obehagliga sanningen om torrschampo

torr schampo den hemska sanningen

Är du också en av dem som mer än gärna duttar i lite torrschampo för att få den där extra fräschören eller lite boostande volym? Det kanske är dags att tänka om…
 
Torrschampo må ha varit en räddare i nöden för oss många gånger, men frågan är om det är värt det? Det har nämligen visat sig att användandet av torrschampo i det långa loppet kan vara skadligt för din hårbotten.

Förbered dig på att bli äcklad, torrschampo kan bilda beläggningar i hårbotten som det kan ligga kvar rester av trots schamponering. Dessa beläggningar kan täppa till hårsäckar och porer så att det bildas finnar eller till och med cystor i din hårbotten enligt Joseph Cincotta, Filosofie doktor, kosmetisk kemist.

Eftersom torrschampot går in i hårbotten och torkar ut dess naturliga oljor och fetter så kan problem i form av mjäll eller torr och fjällig hårbotten också uppstå. I allra värsta fall kan användandet av torrschampo till och med täppa till hårsäckarna så pass att den hämmar hårväxten. Den där flaskan med torrschampo känns inte lika lockande längre, eller hur?

Bild: Rex Features
Källa: Marie Claire

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger