Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Har ditt hår inte ställt om sig från sommartid? Lider du av kluvna hårtoppar,

Skönhet

STYLISTENS BÄSTA TIPS FÖR DITT HÅR

Har ditt hår inte ställt om sig från sommartid? Lider du av kluvna hårtoppar, solblekt utväxt och sträva testar? Lugn! Det finns fortfarande hopp för ditt barr, hårstylisten Steve Terry ger sina tre bästa hemmaknepen som garanterat ger nytt liv åt ditt hår.

BASLEKTION
Ofta är frissigheten och de sträva teserna ett resultat av för lite fukt. A och O när det kommer till att reparera ditt hår är därför att tillföra mer fukt, massor av fukt. Att välja rätt produkter för just ditt hår är lika avgörande som storleksvalen på dina kläder. Be om hjälp nästa gång du besöker frisören.
– Schampot öppnar hårtopparna, medan balsamet stänger igen dem. Passa därför på att ge din hårbotten en massage när du applicerar balsamet, det sätter igång blodcirkulationen – vilket får dina hårrötter att må kalas! Skölj att ur håret med ljummet, nästan kallt vatten – det sluter hårtopparna. Har du väldigt skadat hår, tvätta inte ur lämna 30 procent av balsamet kvar i längderna, säger hårstylisten Steve Terry.

INPACKNING
Det är lika viktigt att göra rätt val när det kommer till inpackning. Ibland kan fel produkter istället ge motsatt effekt och motverka håret.
– Applicera schampot två gånger för att verkligen få hårtopparna att öppnas. Applicera sedan hårinpackningen från rötterna till topparna, snåla inte. Plasta sedan in håret med plastfolie och avsluta med att svepa en frotéhandduk runt huvudet.Värmen hjälper håret att ta upp produkten och får de vårdande ämnena att kicka igång. Vill du slå två flugor i en smäll, gör inpackningen i en bastu. Avsluta med att skölja håret med kallt vatten som sluter topparna.

VILA
Ge håret en chans att få behålla sin naturliga fukt. Helst bör du låta det gå ungefär tre dagar mellan tvättarna, gärna ännu längre. Ge ditt hår en välförtjänt semester. Prova att lägga undan fön, plattång och stylingprodukter som sliter på håret i perioder. Det kommer göra underverk för ditt hår. Låt håret få självtorka ibland. Tycker du att håret blir livlöst och platt? Prova någon ny frisyr! Det finns massa hjälpredor på marknaden idag som ger dig en tillsynes avancerad uppsättning på en bråkdelsekund.

 

Av. Petra Tungården Foto. All Over Press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger