Filmjölkslimpa – variera din frukost med glutenfritt bröd

Många väljer av olika skäl att äta mer glutenfritt idag. Många vet inte att bovetemjöl och havremjöl är naturligt glutenfria och det här är ett supergott bröd som är jätteenkelt att baka själv. Så oavsett om du bara vill testa ett nytt bröd till frukost eller om du vill vara 100% säker på vad du stoppar i dig, testa detta! PT-Fia visar hur du gör den och Fredrik Paulún berättar om det fantastiska innehållet.

Glutenfri limpa 1 limpa
600 gram filmjölk
1-2 msk honung
1 tsk bikarbonat
50 gram psylliumfröskal
260 gram bovetemjöl
50 gram havremjöl
1-2 tsk salt
2 msk brödkryddor
Kokosolja till formen
Toppa ev med sesamfrön

200 grader. Grädda ca 40-50 min beroende på ugn. Låt svalna helt innan du skär i den.

Supermat med PT-Fia och Paulúns. Inled superåret 2016 med att boosta kroppen med energi och nyttigheter inifrån. I den här serien visar Sofia PT-Fia Sjöström sina bästa recept och Fredrik Paulún berättar om varför vissa saker är så bra att boosta din kost med.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!