Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

10 LA-baserade märken som fixar Kalifornien-stilen

Den avslappnade Kalifornien-stilen med inslag av vintage, denim, 70-tals vibbar och mycket färg har blivit en rejäl hit. Vem vill inte vara en cool California-girl med solblekt hår och de perfekta vintage Levis-jeansen? Sommaren må vara en bit bort men det hindrar dig inte från att inspireras av denna oemotståndligt snygga stil även i vinter. Här är 10 LA-baserade märken vi gillar lite extra just nu. 

Ebba Berggren, bosatt i Los Angeles har tidigare bjudit på ett och annat skratt via hennes grymma krönikor. Nu delar hon även med sig av modetips när hon listar tio 10 LA-baserade märken att hålla koll på – som fixar den bohemiska Levis-stilen.

Re/Done

Vem har inte förundrat sig över vissa tjejer som har lyckats haffa de där perfekta Levi’s 501:orna som sitter som en smäck? RE/DONE med sitt huvudkontor i Los Angeles samarbetar med Lev’s och syr om vintage-jeans för att skapa de där magiska jeansen med perfekt passform.

Reformation

De perfekta  och romantiska toppar som matchas ihop med jeans ger den där perfekta coola LA-känslan. Addera en basker på detta så är du en riktig Reformation-tjej.

Med kontor i Culver City och huvudfabriken Downtown andas märket LA och priserna är inte allt för hutlösa.

Rodarte

Systrarna Kate and Laura Mulleavy startade Rodarte tillsammans i Los Angeles 2005. Ett märke vi ser på diverse kändisar och märket förknippas med romantiska skapelser i spets som syntes på deras visning under Paris Haute Couture modevecka 2017. En klänning från denna kollektion anses vara ett konstverk och pryder den inte din kropp så bör den agera konstverk på väggen. Magiskt!

Everybody

Ett märke som lanserades November 2016 av Iris Alonzo och Carolina Crespo. Tanken med Everybody är att de efterfrågar samarbeten och skapar plagg utifrån vad som önskas eller vad kunder känner fattas i deras garderob. Därefter sätter skapande igång!

Jesse Kamm

Ingen har väl missat culottebyxorna – de croppade (kortare), vida byxorna som syns precis överallt?

Både i jeansform och i mer dressade material. Jesse Kamm’s kännetecken är just denna byxmodell i alla möjliga färger och material i perfekt passform med lagom hög midja. Bär du dessa är du cool, punkt.

Lykke Wulff

Denna stil andas LA och med tonade solglasögon i gult a la 70-tal och dungarees i manchester. Jemma Swatek som föddes i London med danskt påbrå startade detta LA-baserade märke 2012. Romantiska klänningar, de perfekta shortsen och overaller som influeras av de enkla skandinaviska och det mer exentriska LA. Vem vill inte vara Jemma Swatek?

Backbeat Rags

Skapat av Isadora Alvarez och som fokuserar mest på basplagg med en touch av vintage. Detta märke osar Kalifornien och Isadoras mål med “Backbeat Rags” är att få tjejer att känna sig sådär ledigt cool utan ansträngning som en typisk “California-girl” är känd för. Plaggen sys upp i Los Angeles och är gjorda av material som är lokalproducerade och är mycket miljömedvetna. Detta låter som en win-win-situation , visst?

Shaina Mote

För den tidlösa och moderna kvinnan! Ett familjeföretag i Los Angeles där även kläderna tillverkas med funktionella plagg och fokus på material och tyger. Med de dova tonerna och rakare plaggen så påminner de nästan lite om det Skandinaviska modet. Priserna må vara något saftiga men har du några rejäla slantar över så bör du investera i detta tidlösa och lokalproducerade plagg som kan bäras livet ut!

Lily Ashwell

Kan det bli mer bohemiskt än så här? Lily Ashwell butik som öppnade 2015 ligger i det trendiga och lite mer konstnärliga Venice där Lily själv växte upp. Hon inspireras av vintage och vill skapa plagg som inte är säsongs-bundna och som går att bära vare sig det är måndagsmorgon eller fredagskväll. Teamet bakom Lily Ashwell förutom Lily själv består av vänner och familj och kläderna produceras i downtown LA. Det osar typisk Venice-hipster!

Sophie Buhai

Sophie Bahai startade sin smyckes-kollektion 2015 och är handgjorda av återvinningsbart material. Sophie har sin studio i Los Angeles där hennes smycken tillverkas och driver en webbshop. Hennes smycken köps även in av kända butiker runt om i världen så som Net-a-Porter och Bergsdorf Goodman. Med en examen från skolan Parsons School Of Design fann hon intresset i att skapa smycken och accessoarer. Hennes smyckes-kollektion känns modern och nyskapande, och nästan lite futuristisk.

LÄS OCKSÅ! Ebbas krönika om vad som händer när vi applicerar amerikanska sociala koder i Sverige >>

Text: Ebba Berggren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!