METRO MODE + QNT

Så fixar du proteinrik powerfrukost på några minuter – 2 supergoda recept

Finns det något bättre sätt att starta en dag än med riktigt stärkande frukost? I samarbete med QNT bjuder vi alla frukostälskare på en härlig havregrynsgröt fullproppad med protein och en chokladpudding som är den perfekta morgonhumörhöjaren!

Inför vårens träningspass vill vi såklart maxa frukosten med protein och godsaker som gör kroppen på bra humör. Här tipsar vi om två recept som är både nyttiga och goda och ger en riktigt bra start på dagen.

 

Proteingröt

Testa en powerfrukost med havregrynsgröt gjord på proteinpulver från QNT! Nyttigt och vansinnigt gott!

Du behöver:

1,5 dl havregryn

3 dl vatten

1/2 skopa proteinpulver i valfri smak

1 ägg

Gör så här:

  1. Koka upp havregryn och vatten i en kastrull (eller mikrovågsugn).
  2. Kläck ner ett ägg när den börjar bli färdig och vänd ner en 1/2 skopa proteinpulver (går självklart att ta en hel om du vill).
  3. Rör samman allt och servera genast.

Topping:

Toppa med det du gillar eller har hemma. Förslag på topping är osötat jordnötssmör och skivad banan, färska bär eller som på bilden ovan – kanel, ringlad honung och valnötter.

 

Chokladpudding

En chokladpudding som både smakar gott och gör gott? Jodå, det är fullt möjligt! Den här chokladstinna och krämiga puddingen med proteinpulver från QNT  har allt man behöver när chokladsuget faller på och passar lika bra till frukost, mellis eller som något gott på kvällskvisten.

Du behöver (för 1 portion):

1 avokado

1 skopa hasselnötsproteinpulver

1,5 tsk kokosolja

2 tsk kakao

Topping:

Valnötter

Gör så här:

Ta bort skalet och kärnan från avokadon. Placera avokadon i en skål med samtliga ingredienser och mixa slät med hjälp av stavmixer. Toppa med valnötter eller någonting annat du gillar/har hemma.

Hitta rätt proteinpulver för dig här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!