METRO MODE + Bemz

Lyxa till ditt hem! 5 enkla sätt att ta in vårens trender hemma

Vi vill alla att vårt hem ska kännas fräscht och uppdaterat. Samtidigt krävs det mycket tid, och framförallt pengar, för att byta ut ett helt möblemang. Ett enkelt sätt att ge din Ikea-soffa en helt ny look är att byta ut överdraget, och där har företaget Bemz många fina alternativ att välja mellan. Det, och 4 andra tips, delar vi med oss av här nedanför. 

Att ge ditt hem en känsla av lyx behöver faktiskt inte innebära dyra investeringar och en ocean av tid för att göra research innan du handlar. Det finns några knep att ta till för att skapa den där exklusiva och samtidigt hemtrevliga känslan som så många av oss är ute efter. Vi har listat 5 sätt som gör det enkelt för dig att ta in vårens hetaste inredningstrender i ditt hem. Du hittar dem här nedanför!

 

1. Byt ut textilierna

Naturen spelar en stor roll när vi inreder våra hem under 2021. Ett sätt att komma närmare rötterna är att välja material som ger den lite råa och obehandlade känslan. Ett kuddfodral, gardiner eller en dukning i linne ger hemmet helt rätt framtoning i vår – och med Bemz stolsöverdrag kan du faktiskt till och med ge köksstolarna från Ikea en uppdatering.

2. Ta sticklingar på dina växter

När våren närmar sig och dagarna börjar bli längre är också säsongen för att driva upp nya plantor igång. Du behöver ju faktiskt inte gå och köpa nya växter när du kan få kopior på de du redan har. Vill du ändå ha något nytt? Ta några extra sticklingar på dina plantor och byt med vänner och bekanta!

3. Satsa på några utvalda detaljer

Istället för att planlöst shoppa saker du gillar och sedan fundera på om de passar ihop, gör du rätt i att fundera över vilka detaljer som skulle göra störst skillnad för ditt hem. Kanske är allt som behövs ett par nya gardiner, ett lyxigt doftljus och några vaser som alla känns sammanhängande och genomtänkta? Skapa gärna en tavla för det aktuella rummet på Pinterest där du samlar sådant du gillar, så ser du lättare ett mönster i vad du fastnar för.

Att byta ut gardinerna och kuddfodralen är två enkla sätt att snabbt förändra känslan i ett rum.

4. Leta unika prylar på second hand

Alla är inte helt bekväma med att köpa möbler och textilier som andra redan har använt, men ofta är det främst tyget närmast huden vi är oroliga för. Bemz erbjuder lyxiga överdrag för Ikea-möbler, så om du hittar en gammal soffa eller fåtölj från Ikea med intakt stomme kan du enkelt byta ut överdraget. Vad sägs om ett i sammet, linne eller klassisk bomull? Alla Bemz överdrag går dessutom att tvätta i maskin och sys upp på beställning i Europa.

5. Förändra din soffa med ett överdrag

Du kan givetvis även få en helt ny känsla hemma utan att inhandla en enda möbel. Att förändra hela ditt vardagsrum går snabbt och enkelt med ett nytt sofföverdrag i någon av vårens trendiga pastellfärger. Just nu ligger nyanserna Rose och Mineral Blue, som du kan få många av Bemz överdrag i, oss närmast om hjärtat.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!