Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Inled 2021 i stil! 10 plagg som passar till alla tillfällen

Genom att bygga upp en stark basgarderob har du en användbar garderob där du kan matcha de flesta plaggen med varandra. Vi har listat 10 typer av plagg som passar lika bra att bära till vardags som på helgen – ett par riktiga klassiker samt några av vårens stora trendplagg.

Foto: NA-KD

“Capsule wardrobe” och basgarderob blir två alltmer vanliga ord på modescenen – vi på Metro Mode har till exempel en hel kategori tillägnad den älskade basgarderoben. Det finns 10 typer av plagg och accessoarer som du kan hålla extra utkik efter i vinter och under våren för att enkelt skapa en användbar och klassisk garderob – du hittar dem här nedanför!

Powerkostymen KÖP

Powerkostymen

En snygg kostym är ett måste i varje garderob! Du klär enkelt upp den med ett par klackar och ett linne eller en body i spets till fest, och kan bära den med sneakers eller trendiga loafers och t-shirt till jobbet för en mer avslappnad look. Satsa på en tidlös modell som alltid funkar!

Kavaj, 349 kronor, H&M. Köp här.

Byxa, 249 kronor. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Skjortjackan KÖP

Skjortjackan

Den oversizade skjortan är fortsatt trendig i vår. Bär den som en skjorta under vintern, och låt den agera jacka när våren äntligen kommer. Genom att välja ett lite tjockare material som manchester, flanell eller i ullmix har du plötsligt din garderobs mest mångsidiga plagg!

Skjortjacka i ullmix, 1 300 kronor, & Other Stories. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Byxorna i skinnimitation KÖP

Byxorna i skinnimitation

Byxan i skinn eller skinnimitation är numera ett givet inslag i vår basgarderob. Fullborda gärna looken med en matchande skjorta i samma material, eller matcha skinnbyxorna med den stickade tröjan.

Byxa i skinnimitation, 299 kronor, Gina Tricot. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Klassiska jackor, kappor och ytterplagg KÖP

Klassiska jackor, kappor och ytterplagg

Nu när det är rea på många håll är det ett perfekt tillfälle att klicka hem den där jackan eller kappan du har drömt om – många butiker och varumärken vill göra plats på sina lager för vårnyheterna, vilket betyder att du har chans att göra ett klipp.

Fundera över vad du vill bära den här vintern som också funkar nästa vinter (och många framöver!).

Beige kappa, 1 950 kronor (nedsatt från 3 900 kronor), Filippa K. Köp här

Finns i flera färger.

KÖP

Nästa bild
Den V-ringade koftan KÖP

Den V-ringade koftan

I vår blickar vi tillbaka till 90-talets V-ringade koftor, och adderar gärna en oväntad detalj som på den här fina varianten som dessutom är i vårens trendfärg rosa.

Kofta, 790 kronor, & Other Stories. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Klassiska tröjor i bra kvalitet KÖP

Klassiska tröjor i bra kvalitet

Reorna är ett perfekt tillfälle att investera i lite dyrare plagg som kommer att hålla både stilen och formen länge. Satsa på en tidlös kashmirtröja som kommer att bli din bästa vän i garderoben under många år framöver.

Kashmirtröja, 960 kronor (nedsatt från 2 399 kr), Wakakuu Icons. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Plagg i pastellfärger KÖP

Plagg i pastellfärger

Det är inte bara rosa som dominerar i vår – under den kommande säsongen ser vi pastellvarianter även på grönt, gult och lila. Även blommönstrat gör en stark comeback!

Klänning, 90 kronor (nedsatt från 299 kr), H&M. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Raka jeans KÖP

Raka jeans

Tjuvstarta våren i ett par raka jeans som går att matcha med i princip allt i din garderob. Vinter, vår, sommar eller höst – det här är ett säkert kort året runt!

Jeans, 899 kronor (nedsatt från 1 199 kr), Levi’s. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Den vita skjortan KÖP

Den vita skjortan

Den vita skjortan är go-to-plagget vinter som sommar, jobb som fest – ja, den passar till precis allt! Välj en variant i bomull eller linne och som är lagom oversized så du kan använda den under hela året.

Vit skjorta, 199 kronor, H&M. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Ett par tidlösa boots KÖP

Ett par tidlösa boots

Passa på att investera i ett par klassiska boots i hög kvalitet under mellandagsrean. Ett par skinnboots åldras väl – se bara till att ge dem en ordentlig putsning inför och efter varje säsong och klacka om dem när det behövs.

Krokopräglade boots i skinn, 1 300 kronor, & Other Stories. Köp här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!