Nöje

Ellen DeGeneres gick i terapi för att hantera hatet

Tre år efter nedläggningen av Ellen DeGeneres pratshow talar komikern ut om hur hon hanterade den negativa uppmärksamheten – och hur det var att kallas “Amerikas mest hatade person”.

Foto: Shutterstock

Det var 2020 som BuzzFeed News rapporterade att flera före detta anställda på Ellen DeGeneres Show vittnade om att rasism och sexuella trakasserier hade förekommit på arbetsplatsen.

“Det var för genomtänkt”

Anklagelserna resulterade i att tre av programmets producenter fick sparken. DeGeneres bad så småningom om ursäkt till sina anställda och erbjöd dem flera förmåner som plåster på såren, men ett år senare lades showen ner.

Samma år, 2021, sa DeGeneres i en intervju med Today att hon “verkligen inte förstod” anklagelserna:

“Det var för genomtänkt, det var för samordnat”, sa hon. “Folk blir mobbade, men fyra månader i sträck, och sen läser jag i tidningarna om en toxisk arbetsmiljö när allt jag någonsin hört alla som gästar programmet säga är att det är en så glad atmosfär och en så glad plats.”

“Den mest hatade personen i Amerika”

Nu lyfter DeGeneres ämnet igen, denna gång i sin nya stå upp-special på Netflix som har fått titeln For Your Approval.

“Jag blev utsparkad från underhållningsindustrin för att jag är elak”, säger hon. “Ni har alla hört att jag är elak. Alla hörde det. Vart jag än går, vet jag att alla har hört att jag är elak.”

DeGeneres drar sig till minnes den gången då hon såg en rubrik där det stod: “Hur Ellen DeGeneres blev den mest hatade personen i Amerika”, något som hon själv menar är “en fruktansvärd sak att säga om en person”.

Gick i terapi för att hantera hatet

DeGeneres avslöjar att hon började gå i terapi i samband med skandalen:

“Jag gick i terapi ett tag för att försöka hantera allt hat som riktades mot mig. Och du vet, det var inte en vanlig situation för en terapeut”, säger hon.

Komikern påminner också sin publik om att detta inte är första gången som hon “blir utsparkad från underhållningsindustrin” – när hon kom ut i ett avsnitt av tv-serien Ellen 1997 resulterade även det i att hennes karriär blev lidande:

“Folk i underhållningsindustrin – de sparkar ut dig. Man kan inte vara gay och vara i underhållningsindustrin. Så småningom kommer de sparka ut mig en tredje gång för att jag är gammal, elak, gammal och gay.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!