Creative

5 feministiska sommarprat du borde lyssna på genast

sommarprat

Liv Strömqvist
från 2014
Serietecknaren Liv har ett fantastiskt roligt och tankeväckande sommarprat om favoritämnet MENS. Hon börjar med sina egna upplevelser och går sedan igenom hur mens genom historien varit tabubelagt och ”hemligt”. Hur mens alltid är blått på TV och hur det som borde vara något helt naturligt målas upp nästan som ett ofräscht hot.

Lyssna på sommarpratet här.

Maria Sveland
från 2013
På tvåårsdagen av Utöya-dådet pratar Maria Sveland bland annat om hur kvinnohat och rasism hänger ihop. Helsingborgs Dagblad beskriver sommarpratet fint: ”Maria Sveland påminner oss om att hatet mot feminismen är en av grundstenarna i Breiviks manifest. Men också, med sina slutord, om att ”en annan värld är möjlig”. Pluspoäng på superbra musik!

Lyssna på sommarpratet här.

Lotta Lundgren
från 2012
Ett feministiskt perspektiv på matlagning serverar författaren, programledaren och matexperten Lotta Lundgren oss. Här blir man både hungrig och peppad på en och samma gång. Dessutom har hon kanske världens bästa röst.

Lyssna på sommarpratet här.

Annika Norlin
från 2015
Artisten och journalisten Annika Norlins sommarprat handlar om PMS. Vad som sker i kroppen, varför man känner som man känner och varför flera kulturer inte ens har ett namn för symptomet. Du lär dig massor, blir samtidigt lite arg och får många aha-upplevelser.

Lyssna på sommarpratet här.

Seinabo Sey
från 2015
Om kroppsideal, om att ta plats, om hudfärg och att inte ta någon skit. Seinabo Sey vägrar bedömas för sitt utseende eller färgen på sin hud – det viktiga är att i första hand vara människa.

Lyssna på sommarpratet här.

Vad vore livet utan tjejer i öronen?

Foto: TT

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!