Creative

5 tv-serier du faktiskt inte får missa

orange-is-the-new-black-broad-walk-please-like-me-looking-my-mad-fat-dairy-tv-serie-nyheter
Broad City
Broad City handlar om Ilana och Abby (faktum är att det är deras riktiga namn, det är de som har skrivit serien, med Amy Poehler som exekutiv producent) och deras vilsenhet i New York. Jag kan inte tänka mig en bättre duo. De är hänsynslösa, kåta, osympatiska och helt jäkla underbara på samma gång. Broad City är så oerhört roligt och peppande.
 
broad-city
 
Orange is the New Black
Okej, denna serie har du troligtvis redan sett, men ändå: Piper Chapman har i sin ungdom smugglat knark åt sin dåvarande flickvän. Tio år senare åker Piper fast för brottet och påbörjar sina 15 månader på kvinnofängelset Litchfield, utanför New York. Under seriens (än så länge) tre säsonger får vi följa livet där. ÄLSKAR den här serien, speciellt när fokus förflyttas från Piper till de övriga fångarna. Manuset och skådespelarinsatserna är heeelt strålande.
 
orange-is-the-new-black
 
Looking
Looking skildrar ett gäng gaykillar i San Francisco och deras svajiga navigation genom livet; Karriärsdrömmar, familj- och vänskapsrelationer och trevande dejter. Plus för bra manus, eminent skådespeleri och att karaktärerna är så sabla heta. Minus för att det bara finns två säsonger.
 
looking
 
Please Like Me
Serien är skapad av Josh Thomas, som även spelar huvudrollen med samma namn. Josh har, efter ett långt heteroförhållande med Claire, insett att han är gay. Samtidigt som han själv söker fotfäste så tvingas han ta hand om sin självmordsbenägna mamma. Serien lägger tonvikt på vänskap och familjerelationer. Den är sorglig, rolig och välgjord. Josh är liksom osympatisk och fin på samma gång. Introt är heaven.
 
pleaselikeme
 
My Mad Fat Diary
Året är 1996. Rae har just lämnat ett psykiatriskt sjukhus efter ett självmordsförsök, och återvänder hem till Lincolnshire. Hon återupptar kontakten med sin populära barndomsvän Chloe, och får därmed ett nytt kompisgäng. Men det är svårt att passa in. Serien behandlar ämnen som sexualitet, ätstörningar, kroppsideal och psykisk ohälsa på ett så himla fint, starkt och roligt sätt. Se.
 
mymadfatdiary
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!