Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Creative

7 snygga lampor som du enkelt kan göra själv

7 snygga lampor som du enkelt kan göra själv
7 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/01/BILD1.jpg

Sandra: En lysande tavla

”Jag har sett lysande tavlor och lampor på flera olika ställen sedan en bra tid tillbaka och alltid haft ett riktigt jäkla habegär efter att ha en egen hängandes på väggen. När jag rotade runt bland julsakerna hittade jag en slinga med 50 små lampor. Det var enklare än jag trodde att göra den men det är såklart lite pill för att få det att bli så bra som möjligt.” Här ser du hur du ska göra. 

https://metromode.se/files/2016/01/BILD2.jpg

Julia: Ampersand

”Först började jag med att välja bokstav. Min ursprungliga tanke var ett J såklart men jag kände att det skulle bli lite ostadigt. Därför valde jag ett &-tecken (eller ampersand som det också kallas) eftersom jag tycker att de är fina.” Här ser du hur du gör.

https://metromode.se/files/2016/01/BILD3.jpg

Sofia: Light up Headboard

”Ända sedan jag bytte säng har jag varit utan huvudgavel. Eftersom det kändes tomt och mörkt med bara en grå vägg bakom sängen, bestämde jag mig för att göra en egen variant av huvudgavel av lite julbelysning och annat material som jag redan hade hemma. Det var så enkelt att jag knappt vågar kalla det ett DIY, men många gånger är det väl just de enkla projekten som gör störst skillnad.”  Här ser du hur du ska göra. 

https://metromode.se/files/2016/01/BILD4.jpg

Anna Maria: Lampa i plexiglas

”Jag ville göra en lampa att ha i fönstret. Jag har haft en idé om en lampa i plexiglas/akrylplast ett tag. Faktiskt, så blev det bättre än jag trodde, vilket var en himla bra överraskning till om med för mig själv.” Här kan du se hur du ska göra. 

https://metromode.se/files/2016/01/BILD5.jpg

Fredrika: En ljusmatta

”Jag kände ett starkt behov av att på något sätt på jobba med textil. Jag funderade lite hit och dit men så dök en bild upp i mitt huvud som jag såg på Online stickcafé för ett tag sedan. En matta med en invirkad ljusslinga i. Perfekt! ” Här kan du se hur du ska göra. 

https://metromode.se/files/2016/01/BILD6.jpg

Agnes: En ljusstjärna

”Jag började med att skära ut formen jag ville ha med hjälp av en bladkniv. Förutom pappen behövs distanser för att hålla isär fram och baksida. Här använde jag träbitarna som är tänkta till MDF-stjärnorna men insåg i efterhand att det skulle gå lika bra/nästan bättre med avklippta grillpinnar eftersom pappen väger så lite.” Här kan du läsa hur du ska göra. 

https://metromode.se/files/2016/01/BILD7.jpg

Anna: En liten bokstavslampa

Idag bestämde jag mig för att göra något jag laddat för hela veckan. Och funderat på att göra ännu längre. En liten bokstavslampa i papper. Det var pilligt men egentligen inte så jättesvårt.” Här kan du se hur du ska göra. 

Creatives Sandra Hjort har nosat upp 7 DIY-tips på snygga lamplösningar till ditt hem. Mycket passande till den kalla mörka årstiden utanför fönstret.
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!